pandurević pisala dodiku

'Stavili ste metu na leđa mojih kolega i mene, ali treba da znate da nećemo biti ovce koja će dobrovoljno otići na klanje'

Front12.03.18, 14:29h

'Stavili ste metu na leđa mojih kolega i mene, ali treba da znate da nećemo biti ovce koja će dobrovoljno otići na klanje'
"Stavili ste metu na leđa mojih kolega i mene, ali treba da znate da nećemo biti ovce koja će dobrovoljno otići na klanje"


Aleksandra Pandurević, predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a u Predstvaničkom domu parlamenta BiH, uputila je pismo Miloradu Dodiku 25.12.2017. godine u kojem mu ukazuje da bi posljedice njegove agresivne mogle izazvati i ljudske žrtve - prenosi Oslobodjenje

 

Pandurevićeva u tom pismu, kako navodi Slobodan Vasković, sugeriše Dodiku da je upravo "On taj koji stavlja mete na leđa kako nje, tako i njenih kolega i saradnika".

 

"Umobolne manipulacije"...


"Stavili ste metu na leđa mojih kolega i mene, ali treba da znate da nećemo biti ovce koja će dobrovoljno otići na klanje”, navodi Pandurevićeva u pismu Dodiku.

 

Ona ističe da joj je shvatljiva legitimna, demokratska, politička borba, kao i da joj je prihvatljivo da ta borba ponekad izađe iz okvira političkih sučeljavanja.

"Ali, ne mogu shvatiti, niti prihvatiti, da neko, pa makar to bili i Vi, Vaš SNSD i Vaša RTRS, radi političkih obračuna, vodi kampanju linča, laži, prljavština, ugrožavanja tuđih života i bezbjednosti. Da li Vam je zaista toliko bitna vlast, da ste spremi i na fizičko ugrožavanje svojih neistomišljenika!?

 

Vidite, gospodine predsjedniče, ćutala sam bezbroj puta kada mi je bila ugrožena bezbjednost od strane Vaših pristalica. Ćutala sam kada su me sa predizbornog skupa SDS-a bukvalno evakuisali iz Šekovića, jer me tražio Vaš kandidat za načelnika sa grupom huligana da se obračuna sa mnom (kako je rekao ''da mi .... mater'').

 

Ćutala sam kada me šef Vašeg poslaničkog kluba na sjednici parlamenta primitivno vrijeđao kao ženu, samo zato što sam postavila poslaničko pitanje o kupovini zgrade za NOS na Palama. Ćutala sam i kada me taj isti dan, pred svjedocima, u hodniku parlamenta, udario", navodi Aleksandra Pandurević u pismu Dodiku.

 

Ona podsjeća na propagandističke bilborde i letke u Istočnom Sarajevu o trasi autoputa Beograd - Sarajevo, tvrdeći da se njima manipulisalo porodicama stradalih i da im je cilj bio nanošenje štete, između ostalih, i Pandurevićevoj.

 

"Donijelo mi je korist jer je Vaša stranka uhvaćena u lažima", tvrdi šefica Kluba poslanika SDS-a.

 

"No, da li ste svjesni koliko je opasno ono što je SNSD na čelu sa Mićom Kraljevićem uradio u Vlasenici? Smatrate li da je uredu izmišljati prljavštine i ljudima stavljati mete na leđa? Umjesto da se distancirate od tako opasnih stvari, Vaš načelnik i Vaša stranka su u Dnevniku RTRS-a u petak (22.12.2017., op.aut.) javno potvrdili da stoje iza toga. Sramota i bijedno! Vrhunac je cinizma da mi nakon svega tog, na vrata dođu pripadnici MUP-a da mi kažu da su tu da me zaštite. Hvala Vam na toj zaštiti, nije potrebna. Štitiću se sama, kako znam i umijem.

 

Da li ste uopšte svjesni koliko su opasne umobolne manipulacije iz vlaseničkih letaka iza kojih stoji Vaša partija potpomognuta RTRS? Znate li koliko je ljudi u stanju rastrojstva, depresije, PTSP-a, od kojih će neki povjerovati u te bolesne konstrukcije i u rastrojstvu povući potez poslije kojeg će biti kasno za kajanje!?

Svoju nečistu savjest prema Radetu Gariću, mom ličnom prijatelju i članu OO SDS Vlasenica kojeg je ostavio bez posla, kao i njegovog sina, te mu počinio još mnogo gore stvari, Mićo Kraljević ne može oprati nikakvim lecima i gnusnim lažima!?”, stoji u pismu Pandurevićeve Dodiku.

 

Poslanica SDS-a tvrdi da je svjesna kako će Dodik javno reći da sve to ne podržava, odnosno cijelu priču svesti na lokalne okvire.

 

"Ali, nije baš tako. Mićo Kraljević, pravosnažno osuđeni kidnaper, je Vaš produkt, i svi oni pokušavaju da kopiraju Vaše postupke prema kojima je opozicija legitimna meta koju je poželjno, bez ikakvih stvarnih dokaza i argumenata, etiketirati najstrašnijim i najogavnijim atributima, samo da biste prikrili sopstvene slabosti. Sve to radite bez imalo odgovornosti, političke zrelosti i osjećaja srama. Odgovorni ste jer ste politiku sveli na nivo kaljuže, a društvo u potpunosti podijelili!

 

I odgovorni ste zato što, uz Vaš blagoslov, Javni servis - RTRS, koji bi trebalo da bude u službi istine i nepristrasnog informisanja, svakodnevno, pa i na ovom poslednjem primjeru, pokazuje da je najbeskurpuloznija moguća propagandna mašinerija kakva postoji još samo u Sjevernoj Koreji", navodi Pandurevićeva.

 

Ona kaže da je sigurna kako je Dodiku poznato da je Republika Srpska dio regionalnih i širih procesa.

 

"Demokratizacija društva, vladavina institucija, i prebacivanje težišta političke moći sa političkih partija na institucije su neminovni i nezaustavljivi procesi.

 

Ne mogu Vam oprostiti...


Vaš lični izbor je da želite da Vas se kroz 20 ili 50 godina, buduće generacije sjećaju kao čovjeka koji je uzurpirao sve institucije, nemilosrdno se obračunavao sa političkim protivnicima u čemu mu je služio Javni servis, izolovao Republiku Srpsku, demografski je ispraznio i osiromašio.

 

Mnogo tog bih Vam možda i mogla oprostiti, pa i kampanju linča, ali strah i suze moje majke ne mogu! Ne mogu Vam oprostiti što se ne osjećam sigurno i zaštićeno od institucija u državi za koju je moja familija dala preveliku žrtvu, u životima.

 

Ne mogu Vam oprostiti politički primitivizam koji je na sceni, niti to što je u potpunosti urušen sistem vrijednosti. Urušili su ga oni kojima ste Vi dali moć, a da je ničim nisu zaslužili. Ni pameću ni ljudskošću. Neka Vam je sa srećom", zaključila je Pandurević u pismu Dodiku, upućenom 25.12.2017. godine.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook