Željko Komšić, lider Demokratske fronte

Nisam pretjerano sretan zbog odluke da idem u tu kandidaturu - zbog privatnih problema, ali i tenzija...

Front12.03.18, 07:54h

Nisam pretjerano sretan zbog odluke da idem u tu kandidaturu - zbog privatnih problema, ali i tenzija...
Ovome se treba suprotstaviti i suprotstavljaš se svim onim metodama koje imaš na raspolaganju, političkim, demokratskim, kaže Komšić

 

Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte, objasnio je lutanje ljevice oko broja kandidata za Predsjedništvo BiH, te je govorio i o svojoj kandidaturi.

 

- SDP je, bar kako su oni meni rekli, pravio priču o tri kandidata, znači tri od svih koji u tome učestvuju, a ne samo SDP-ovih kandidata. Tako je meni rečeno. Drugo, rekao sam i Nikšiću i ljudima u SDP-u i nekim ljudima s kojim smo imali sastanke: u ovoj sadašnjoj situaciji, možete mi vjerovati, a i ne morate, ja nisam pretjerano sretan zbog odluke da idem u tu kandidaturu, kazao je Komšić, dodavši kako to "jednostavno pravi puno problema".

 

- Nema više veze što pravi privatnih problema, ali pravi puno tenzije, tektonskih pokreta u političkom životu BiH i meni je to jasno, ali ne možemo pustiti HNS, HDZ i Čovića da rade ovo što rade. Ovome se treba suprotstaviti i suprotstavljaš se svim onim metodama koje imaš na raspolaganju, političkim, demokratskim... Jedna od njih jeste ne dati mu da uđe u Predsjedništvo BiH, pa nek’ on priča šta god hoće. Svakako mu je priča koju lansira Hrvatima, kao pretežno svom biračkom tijelu, po meni, besmislena i gubi više uporište. Treba mu se suprotstaviti, u ovom političkom trenutku u Bosni i Hercegovini najvažnije je to zaustaviti, kazao je Komšić.

 

Lider DF-a u intervjuu za današnje Oslobođenje, između ostalog, govori o ujedinjenju ljevice, stanju u BiH, izborima i mogućim rezultatima.

 

Cijeli intervju možete pročitati u printanom izdanju Oslobođenja.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook