MINISTAR SIGURNOSTI BIH OPET PODIGAO PRAŠINU

MUP RS traži izvinjenje Dragana Mektića: Ne podsjeća naša uniforma na 'ustašku', a zbog napada u Zvorniku...

Hronika10.03.18, 11:54h

MUP RS traži izvinjenje Dragana Mektića: Ne podsjeća naša uniforma na 'ustašku', a zbog napada u Zvorniku...
MUPRS-a traži od ministra Mektića da se zbog iznošenja, kako dodaju, neistine i uvreda izvini porodici poginulog policijskog službenika i ranjenim policijskim službenicima u tom terorističkom napadu

 


Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) tvrde da nisu imali konkretne informacije da se priprema teroristički napad na Stanicu javne bezbjednosti Zvornik, 27. aprila 2015. godine.


- Ukoliko je ministar Mektić imao takvu informaciju, bila mu je dužnost da preduzmu mjere iz svoje nadležnosti - istakli su iz MUPRS-a uz demanti navoda ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine (BiH) Dragana Mektića, a koji se odnose na teroristički napad na Stanicu javne bezbjednosti Zvornik.


- Također, nije istina da su pripadnici Jedinice za podršku u trenutku napada bili na terenu i vraćali se s određenih zadataka. Oni su bili na spratu Stanice javne bezbjednosti Zvornik i čim su začuli prvi pucanj sišli su u prizemlje i odgovorili na napad teroriste, prilikom čega je isti neutralisan – tvrdi se u saopćenju entitetske policije.


MUPRS-a traži od ministra Mektića da se zbog iznošenja, kako dodaju, neistine i uvreda izvini porodici poginulog policijskog službenika i ranjenim policijskim službenicima u tom terorističkom napadu.


Komentar ministra Mektića, da uniforma koju policijski službenici MUPRS-a trenutno nose podsjeća na "ustašku“ je, kako navode, neprimjeren i uvredljiv.


- Uniforma policije na sebi ima obilježje policije Republike Srpske, te ovakvi komentari vrijeđaju pripadnike policije - ističu MUPRS-a.


(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!