VIDEO/ Aleksandra Pandurević, potpredsjednica SDS-a

Dodik je spreman postati veći Bosanac od Izetbegovića... Za razliku od njega, mi se nismo naučili krstiti u 40-oj...

Front09.03.18, 08:08h

Dodik je spreman postati veći Bosanac od Izetbegovića... Za razliku od njega, mi se nismo naučili krstiti u 40-oj...
SDS se suočava sa optužbama predsjednika RS Milorada Dodika da se radi o stranci koja nije patriotska, evo šta Pandurević kaže o tome

 

Borislav Bojić se žalio da njegova porodica trpi pritiske od aktuelne vlasti Republike Srpske prije nego što je napustio SDS, izjavila je sinoć u emisiji ''Puls'' potpredsjednica SDS-a i šef Kluba poslanika ove stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević.


U vrhu SDS-a nije bilo poznato da će Borislav Bojić napustiti stranku, tvrdi potpredsjednica SDS-a Aleksandra Pandurević. Ona je navela da se Bojić dugo žalio da ima probleme u Opštinskom odboru u Prijedoru, ali to nisu stvari zbog kojih bi neko napustio stranku. Istovremeno, Pandurević navodi da se Bojić žalio i na pritiske iz političkog vrha Republike Srpske.
 

“Žalio se Mladenu Bosiću i meni, ali ne prvi put da njegov brat ne može da dobije nikakve poslove u Republici Srpskoj, da je prinuđen da radi u FBiH, da ne može da prođe na tenderima i da trpi posljedice zbog njega, da je progonjen od ove vlasti zato što je Boro Bojić to što jeste – jedan od simbola SDS-a”, rekla je Pandurevićeva.
 

SDS se za to vrijeme suočava sa optužbama predsjednika RS Milorada Dodika da se radi o stranci koja nije patriotska.
 

„To je podjela koju Dodik pravi posljednje četiri godine. Ja ne vidim da većeg Bosanca ima od njega. Treba se samo sjetiti šta je sve pričao. Sigurna sam da je sklon tome da napravi transformaciju da postane veći Bosanac od Bakira Izetbegovića. Mi u SDS nemamo nikakvu krizu identiteta. Mi se za razliku od Dodika nismo naučili krstiti sa 40 godina, već smo svi kršteni sa 40 dana. Nikada nismo bili komunisti i reformisti. On je taj koji se još uvijek traži.“
 

A dok se političari dijele na patriote i izdajnike, Srbe i Bosance, građani žive sve teže.
 

“Premijerka kaže da su porasle plate, ali nije rekla koliko su troškovi života porasli. Na RTRS ne možete da vidite snimke ispred konzulata Slovenije u Banjaluci. Ko će nas sutra liječiti kada nam svi ljekari odu? Zašto nemamo citostatika? Zašto su nam uništena sva javna preduzeća? To su odgovori koje Milorad Dodik treba da da”, rekla je Pandurevićeva.
 

Takvim tempom Republici Srpskoj se ne piše dobro, jasna je potpredsjednica SDS-a i šefica Kluba poslanika ove strane u PD PS BiH.

 

 

(RTVBN, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!