VIDEO/ Na Dan žena u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH

Ženo, ne paniči: U četvrtak otvorenje izložbe 'Bez sebe' Šejle Šehabović

Kultura07.03.18, 09:15h

Ženo, ne paniči: U četvrtak otvorenje izložbe 'Bez sebe' Šejle Šehabović
Izložba Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine i Sarajevskog otvorenog centra bit će otvorena 8. marta, na Međunarodni dan žena, u 16 sati

 

Zbog čega bosanske žene ostaju bez sebe - bivaju i prolaze dok im istovremeno nije do njihovog imena, nešto hoće da im bude? Kako i zašto ne znamo kako se zovemo, kud udaramo, jesmo li došle ili pošle, kud gonimo? Zašto im je mrak pao na oči, zašto trče kao muhe bez glave, zašto nemaju kad oka otvoriti? Ko su naše panične žene, kako im se naše društvo obraća i kako one odgovaraju u strahu od gubitka integriteta tijela, identiteta i orijentacije? Kako se tome smijati i zašto je smijeh smrtno ozbiljno stanje? Podijelite s nama solidarno ono što mislite i osjećate na Međunarodni dan žena - piše u pozivnici za otvorenje izložbe Šejle Šehabović 'Bez sebe: Drama svakidašnjeg u govoru bosanskih žena'.

 

Izložba Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine i Sarajevskog otvorenog centra bit će otvorena 8. marta, na Međunarodni dan žena, u 16 sati (Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine, Sime Milutinovića Sarajlije 7)

 

bez-sebe-izlozba

 

Izložba je realizirana zahvaljujući Sarajevskom otvorenom centru i Švedskoj međunarodnoj organizaciji za razvoj i saradnji - SIDA.

 

Video 'Ženo, ne paniči' u najavi koristimo uz dozvolu autora Damira Nikšića.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook