Nakon odluke da se Milorad Dodik nagradi

SDA u Srebrenici: Neprihvatljivo je da se priznanje dodijeli čovjeku koji vrijeđa žrtve genocida i veliča ratne zločince

Front05.03.18, 19:39h

SDA u Srebrenici: Neprihvatljivo je da se priznanje dodijeli čovjeku koji vrijeđa žrtve genocida i veliča ratne zločince
Pozvali su izabrane bošnjačke odbornike da ne prisustvuju svečanoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica na kojoj je planirana dodjela priznanja, a domaće i međunarodne institucije i organizacije da preispitaju saradnju s načelnikom Srebrenice zbog dodjele priznanja "čovjeku koji se nalazi na crnoj američkoj listi"

 

Povjereništvo Stranke demokratske akcije (SDA) u Srebrenici smatra neprihvatljivim Odluku Skupštine opštine Srebrenica da najveće opštinsko priznanje dodijeli predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

 

- Dodjela najvećeg priznanja političaru koji negira sudski dokazan i presuđeni genocid u „zaštićenoj zoni“ UN Srebrenica nad Bošnjacima, a kojeg su počinile vojska i policija RS-a, vraćanje je Srebrenice u mračnu prošlost iz 1995. godine. Sramno je dodijeliti priznanje opštine Srebrenica čovjeku koji vrijeđa žrtve genocida, veliča ratne zločince, dodjeljuje odlikovanja ratnim zločincima i daje nazive ustanovama po imenima nekih od najvećih ratnih zločinaca koje civilizacija pamti - smatraju iz Povjereništva SDA.

 

Pozvali su izabrane bošnjačke odbornike da ne prisustvuju svečanoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica na kojoj je planirana dodjela priznanja, a domaće i međunarodne institucije i organizacije da preispitaju saradnju s načelnikom Srebrenice zbog dodjele priznanja "čovjeku koji se nalazi na crnoj američkoj listi", navedeno je u saopćenju Povjereništva SDA Srebrenica.

 

(FENA/md)

 

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!