VIDEO/ PRIČA KOJA ĆE VAS RASPLAKATI

Pustite me u školu: Znate li zašto je direktor u Rudom ovog mladića izbacio iz srednje škole?!

Hronika01.03.18, 13:48h

Pustite me u školu: Znate li zašto je direktor u Rudom ovog mladića izbacio iz srednje škole?!
Njegova sudbina i njegova fanatična želja da se vrati u školu daju mu status ikone u našem društvu, a njegovi postupci daju legalitet za širi pokret za ljudska prava

 

 


Slavko Mršević je postao poznat bh. javnosti kada mu je 1. septembra 2016. godine na zahtjev direktora zabranjen pristup srednjoj školi i njegovom 2c razredu. 


Njegovo izbacivanje iz škole zbog autizma rezultiralo je najvećim i najupornijim individualnim protestom protiv segregacije u istoriji naše zemlje. Njegovo uporno svakodnevno dolaženje pred vrata škole, kako bi se sreo sa svojim drugovima i drugaricama na velikom odmoru, pokrenulo je lavinu emocija širom zemlje i regiona. 


Učenik Slavko još uvijek neumorno dolazi do vrata škole i čeka svoj, sada već 3c razred da izađe na veliki odmor. 

 

Njegova sudbina i njegova fanatična želja da se vrati u školu daju mu status ikone u našem društvu, a njegovi postupci daju legalitet za širi pokret za ljudska prava.


Ova bolna priča dolazi iz Rudog... Pogledajte video!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!