FOTO/ Sličan slučaj se dogodio i u drugom dijelu grada

Majka tvrdi da je pokušana otmica djeteta, sarajevskoj policiji slučaj nije prijavljen

Hronika27.02.18, 19:40h

Majka tvrdi da je pokušana otmica djeteta, sarajevskoj policiji slučaj nije prijavljen
Porodica je, kako je majka napisala, u šoku nakon nemilog događaja, a kako se navodi, čovjek koji je pokušao oteti dijete je visok, crne kose sa žutim pramenom naprijed, te je bio u starom crnom "mercedesu" sa zatamnjenim staklima

 

Majka učenika četvrtog razreda sarajevske O.Š. "Skender Kulenović" na svom profilu na društvenoj mreži Facebook napisala je kako je neko jučer pokušao oteti njeno dijete na putu do škole, a njena objava se munjevitom brzinom počela širiti tom društvenom mrežom. 

 

U statusu se navodi kako se pokušaj otmice dogodio u sarajevskom naselju Dobrinja 3, kod "drvenog parka", u blizini Binga. 

 

Porodica je, kako je majka napisala, u šoku nakon nemilog događaja, a kako se navodi, čovjek koji je pokušao oteti dijete je visok, crne kose sa žutim pramenom naprijed, te je bio u starom crnom "mercedesu" sa zatamnjenim staklima.

 

- Policija je obaviještena i nadam se da će ih ubrzo pronaći - napisala je majka u statusu, te apelovala na sve roditelje da djeca koja idu sama u školu pripaze i da se kreću u grupicama, kao i to da svi koji primijete vozilo ili opisanog muškarca to prijave Policijskoj upravi Novi Grad.

 

otmica

 

S druge strane, u MUP-u Kantona Sarajevo kazali su da ovaj slučaj policiji nije prijavljen.

 

- Mi takvu prijavu u PU Novi Grad nemamo. Da je išta prijavljeno, odmah bi se reagovalo. To je ozbiljna stvar, pogotovo ako je u pitanju dijete - kazala nam je Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a KS, te dodala da se ovakvi slučajevi, ukoliko ih ima, obavezno moraju prijaviti policiji, prenosi Faktor.

 

Ni u O.Š. "Skender Kulenović" potvrdili da je neko od roditelja obavijestio osoblje o navodnom pokušaju otmice.

 

- Mi o tome ništa ne znamo. Ništa slično se nije dogodilo u krugu škole, niti nas je neko o tome obavijestio - kazao je dežurni nastavnik.

 

Oni koji poznaju majku i dijete, ispod posta na Facebooku komentarisali su da je situacija koju je dijete preživjelo mnogo gora od opisane, a korisnici ove društvene mreže tvrde da se navodno sličan slučaj proteklih dana dogodio i u drugom dijelu grada. 

 

Ovo nije prvi slučaj da su roditelji djece iz Sarajeva u panici. Tako se u oktobru 2016. godine proširila informacija da oko osnovnih škola kruži bijeli ili crni kombi u kojima se nalaze osobe koje pokušavaju oteti djecu, međutim, nakon detaljne policijske provjere, ispostavilo se da su te informacije bile lažne. 

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook