Na službenoj stranici objavljeno

EHF verifikovao rezultat između BiH i Švicarske: Žalba Rukometnog saveza BiH pala u vodu?

Sport27.02.18, 13:27h

EHF verifikovao rezultat između BiH i Švicarske: Žalba Rukometnog saveza BiH pala u vodu?
Izvještaj sa utakmice iz Tuzle gdje je podsjetimo BiH slavila pobjedu 21:15 nije bio verifikovan ni nakon što je sud EHF prvostepenom presudom registirao meč službenim rezultatom 0:10. Međutim, u posljednjih 48 sati je došlo do ažuriranja stranice

 

Iako je postupak još u toku s obzirom da je žalba Rukometnog saveza BiH prihvaćena od strane Evropske rukometne federacije (EHF), na službenoj stranici EHF konačno je verifikovan rezultat iz Tuzle. On glasi BiH - Švajcarska 0:10.

 

U RS BiH još uvijek se nadaju da će žalba u slučaju “Tomislav Nuić” uroditi plodom i da će žalbena komisija EHF-a preinačiti odluku rukometnog suda EHF koji je prihvatio žalbu Švajcarca i registrirao utakmicu 10:0, na stranici EHF stoji da će protivnik Norveške u baražu za Svjetsko prvenstvo biti Švajcarska.

 

ehf

 

Izvještaj sa utakmice iz Tuzle gdje je podsjetimo BiH slavila pobjedu 21:15 nije bio verifikovan ni nakon što je sud EHF prvostepenom presudom registirao meč službenim rezultatom 0:10. Međutim, u posljednjih 48 sati je došlo do ažuriranja stranice, te je izvještaj iz “Mejdana” i zvanično verifikovan, te se tako među svim ostalim parovima baraža našao i onaj između Norveške i Švajcarske.

 

Da li ovo znači da je žalba RS BiH pala u vodu znaće se u narednih par dana.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook