foto/ život joj se iz korijena promijenio

Monica Lewinsky 20 godina nakon 'vruće' afere s Clintonom: Tugovala je, prejedala se, bila bez posla, ali danas...

Lifestyle27.02.18, 11:36h

Monica Lewinsky 20 godina nakon 'vruće' afere s Clintonom: Tugovala je, prejedala se, bila bez posla, ali danas...
Monica Lewinsky napisala je esej u "Vanity Fairu" na temu #MeToo i kako je cijela kampanja gdje su žene progovorile o raznim oblicima napastovanja promijenila njenu perspektivu

 

Kada je 1998. godine, u javnosti izašla njena afera sa tadašnjim predsjednikom Billom Clintonom, bili su to, bez sumnje, najmračniji dani njenog života- piše stil.kurir.rs.

 

Danas, 20 godina kasnije Monica nikada nije bila snažnija i uspješnija. U Kaliforniji je nakon afere, dizajnirala torbice i promovisala preparate za mršavljenje, a 2005. godine odselila se u Englesku i završila psihologiju. Danas je aktivistkinja i predaje na fakultetu i više ne želi da bude žrtva.

 

44-godišnja Monika priznala je da pati od post traumatskog stresnog poremećaja, a smatra da se tokom istrage dogodila zloupotreba vlasti. Čak je glavni tužilac istrage prešao granicu dobrog ukusa tokom njihovog susreta na božićnoj večeri.

 

monica-lewinsky-2

 

- Dodirivao mi je ruku i lakat. Bilo mi je nevjerovatno neugodno - rekla je Levinsky.

 

Nakon što je izašla priča o holivudskom producentu Harweyu Weinsteinu protiv koga je podignuto čak šezdeset optužbi za zlostavljanje, počela je da dobija poruke podrške.

 

- Odahnula sam. Znala sam da više nisam sama u ovoj borbi- rekla je Levinsky koja je čitav život nosila breme afere s bivšim predsednikom Billom Clintonom (74).

 

monica-lewinsky-3

 

I dok su njemu javnost i supruga Hillary ipak oprostili aferu, ona se dugi niz godina morala nositi sa posljedicama. Ta avantura obilježila je njenu karijeru budući da je poslije svega, niko nije želio zaposliti. U tom periodu, bila je tužna i van sebe, a zbog prejedanja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook