NAKON SUKOBA U AMUS-U

Evo gdje su pare od tantijema: Počela isplata autorskih naknada bh. muzičarima za drugu polovinu 2017. godine

Showbizz21.02.18, 20:41h

Evo gdje su pare od tantijema: Počela isplata autorskih naknada bh. muzičarima za drugu polovinu 2017. godine
Zbog velikog broja virmana za uplatu autorskih naknada, članovi AMUS-a mogu očekivati tantijeme na svojim bankovnim računima od danas, navodi se u saopštenju Asocijacije kompozitora-muzičkih stvaralaca

 

Nakon sukoba unutar AMUS-a, neugodnih riječi, burnih reakcija i otvorenih pisama, iz Asocijacije kompozitora-muzičkih stvaralaca potvrđeno je da je danas svim članovima počela isplata autorskih naknada za drugu polovinu 2017. godine.


Isplati je prethodila obrada podataka dostavljenih od ukupno 104 elektronska medija.


U saopštenju AMUS-a tim povodom se navodi: 


"S velikim zadovoljstvom vas informiramo da je Upravni odbor AMUS-a usvojio Izvještaj o izvršenoj raspodjeli sredstava na osnovu Odluke o isplati tantijema za obračunski period 01.07.2017.-31.12.2017. godine.


Bit će isplaćeni i članovi stranih kolektivnih organizacija s kojima AMUS ima zaključene recipročne ugovore, a za ostale autore kod kojih je prepoznato korištenje djela (domaći autori koji nisu članovi AMUS-a te članovi stranih kolektivnih organizacija s kojima AMUS nema zaključen recipročni ugovor), bit će rezervirana pripadajuća sredstva.


Zbog velikog broja virmana za uplatu autorskih naknada, članovi AMUS-a mogu očekivati tantijeme na svojim bankovnim računima od danas", navodi se u saopštenju Asocijacije kompozitora-muzičkih stvaralaca.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook