Ranije ih nazvao 'terorističkom organizacijom'

Mektić o fotografiji s 'Noćnim vukovima': Ne znam ko su ti ljudi... Stalno mi traže da pravimo 'selfije'!

Front21.02.18, 18:05h

Mektić o fotografiji s 'Noćnim vukovima': Ne znam ko su ti ljudi... Stalno mi traže da pravimo 'selfije'!
Ako je neko tačno to provjerio i uvidio da ima spornih osoba, onda OK, dozvoljavam da se kaže da je to propust, nisam bio dovoljno pažljiv i OK, rekao je Mektić

 

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH gostujući u emisiji Dan uživo na N1 televiziji prokomentarisao je fotografiju na kojoj se vidi on sa 'Noćnim vukovima' koje je ranije nazvao terorističkom organizacijom.

 

Mektić je "Noćne vukove" ranije nazvao “terorističkom organizacijom” sa ‘crne liste’ SAD. Otkud fotografija?

 

"Vidite, vrlo mi je teško govoriti o tim fotografijama. Ja sam na neki način na još nekim fotografijama i vrlo je teško da ja govorim nešto o sebi i svom načinu rada u kontekstu nekih fotografija", kazao je Mektić gostujući u emisiji Dan uživo na N1.

 

Da li je fotografija vjerodostojna?

 

"Svaki dan imam situaciju da se neko želi fotografisati. Danas sam imao zahtjev u jednom objektu od nekih osoba da se fotografišu. To ne mora značiti ništa. Ovo je bilo prije dvije godine, bio je Dan vojske RS i centralna proslava je bila na Romaniji, na opštini Sokolac gdje sam bio pozvan. Imam nekoliko poznanika koji su me zovnuli da se slikamo i napravljena je fotografija. Vjerujte ja ne znam ko je bio na toj fotografiji, jesu li "Noćni vukovi" ili ne", odgovorio je Mektić za N1.

 

Mektić je kazao da je danas imao neugodnu situaciju kada su ga 3-4 osobe zamolile da naprave selfie s njim.

 

"Ja jesam na ministarskoj poziciji, ali evo i danas sam imao neugodnu situaciju kada su me 3-4 osobe zamolile da napravimo neki selfie. To ništa ne znači, bitno je kakvo ja mišlljenje imam o tome i kako se prema tome odnosim stavovima i radom. Zamislite da neko nađe sliku iz 4. razreda osnovne kada sam se slikao tamo s nekim."

 

Ministar sigurnosti BiH je kazao da ne zna ako je bilo nekih osoba iz "Noćnih vukova" na toj fotografiji.

 

"Ako je neko tačno to provjerio i uvidio da ima spornih osoba, onda OK, dozvoljavam da se kaže da je to propust, nisam bio dovoljno pažljiv i OK. Ja imam stav o tim stvarima, govorio sam o Noćnim vukovima i drugim organizacijama. Ne mogu garantovati da li će neko opet "uletiti" u fotografiju. Ni sa jednom osobom nisam imao kontakt, razgovore, ne znam ko su i šta su. Dozvoljavam da je moj propust, moja neopreznost i da trebam voditi više računa."

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook