Bura oko izbacivanja BiH iz baraža se ne stišava

Evo i dokaza da je delegat Darko Repenšek imao tehničke uslove za rad u Tuzli

Sport21.02.18, 15:51h

Evo i dokaza da je delegat Darko Repenšek imao tehničke uslove za rad u Tuzli
Ne stišava se bura oko izbacivanja rukometaša BiH iz baraža za Svjetsko prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj

 


N1 je ranije objavio zapisnik delegata Darka Repenšeka o meču BiH - Švicarska u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u kojem je Slovenac priznao grešku, ali i naveo da se greške upisa Tomislava Nuića desila zbog tehničkih razloga:

 

- Tehnička greška desila se zbog niza faktora: prvo, zbog loše organizacije meča u dijelu koji se odnosi na tehničku podršku službenim licima, drugo, imali smo tehničke probleme sa ICT (ni u hotelu zvaničnika kao ni u dvorani nije bilo moguće isprintati zapisnike, radili smo na mom osobnom računaru, pošto ga organizator nije osigurao u dvorani, bili smo bez WiFi itd.). Nadalje, zabilježena je velika euforija prije, tokom i poslije utakmice, što se također odrazilo na organizatore (izuzimajući policiju i osiguravajuće firme.

 

Više od dvije hiljade posjetilaca ostalo je ispred ulaza u dvoranu. Hala je bila prepuna, atmosfera je bila kao u ključajućem kotlu, zvanični spiker se nije mogao čuti, niti ga je bilo moguće razumjeti, kada su predstavljani igrači oba tima, bilo je mnogo djece oko njih i zvanični ekran nije prikazivao igrače po brojevima. Delegat je imao veoma loš pregled klupe sa zamjenskim igračima, sve navedeno je imalo efekta na grešku koja se povezuje sa izvještajem s meča - stoji u izvještaju delegata Darka Repenšeka.

 

No, Oslobođenje je u posjedu dokumentacije, koju je RSBiH poslao u EHF, a prema kojoj i hotel u kojem je bio tehnički sastanak i dvorana ispunjavaju sve uslove. I prema onome što je Repenšek napisao, jasno je da se radi o propustu, posebno njegovom, koji je morao dopisati Nuića u zapisnik, a ne mu dati crveni karton.

 

Direktor reprezentacije BiH Gordan Muzurović bio je vrlo kratak.

 

- Mjesec pričam o ovome i treba da se pojavi njegova izjava koju imam već 30 dana i koja je otišla u EHF da bi neko počeo da vjeruje bh. direktoru više nego slovenačkom delegatu, kazao je Muzurović i dodao:

 

- Printa zapisnik u TC Tuzla! I suprotno pravilima ga donosi 20 minuta prije utakmice, odnosno nama ga daje 11 minuta prije početka, a pravila kažu najmanje sat prije. I opet ima mogućnost da u 42. minuti upiše Nuića najnormalnije po pravilima, a on mu daje crveni karton.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook