FOTO/ Pjevačica živi na relaciji Sarajevo - Beograd

Zavirite u luksuzni stan Branke Sovrlić u srcu bh. prijestolnice: Stilski namještaj, čipkaste zavjese, keramičke figurice...

Lifestyle19.02.18, 08:29h

Zavirite u luksuzni stan Branke Sovrlić u srcu bh. prijestolnice: Stilski namještaj, čipkaste zavjese, keramičke figurice...
Iako živi na relaciji Sarajevo – Beograd, Branka ipak najviše vremena sa suprugom provodi u Sarajevu, u Dalmatinskoj ulici, stanu kojeg je njen muž naslijedio od roditelja

 

Izvor: Coolstyle.ba

 

Uspješnu karijeru izgradila je u vrijeme bivše nam države, punila je dvorane i bila čest gost u tada najpopularnijim televizijskim muzičkim emisijama, čije su hitove, poput “A tebe nema”, “Lido, Lido, Lidija”, “Aj kolo zaigraj…” “Zapjevaj mi pjesmu Bosansku”… pjevušili i stari i mladi. Ona je poznata interpretatorica folk muzike, sevdalinke i starogradskih narodnih pjesama, Branka Sovrlić

 

Rođena je Mostarka, a muzičku karijeru počela je kao desetogodišnja djevojčica u horu ozbiljne muzike u Skoplju, gdje je učila bez greške otpjevati “Ave Maria” i “Stabat Mater”. Kako je imala zavidan raspon glasa, dodijeljeno joj je da pjeva prvi alt i drugi sopran.

 

Prvu sevdalinku koju je naučila pjevati bila je “Kiša tiho pada”, a danas je rado izvodi, najviše za svoju i dušu njoj dragih ljudi. Branka iza sebe ima 17 albuma, a mnogi od njih su zlatni.

 

Suprug joj napisao najveće hitove

 

Većina njenih najvećih hitova nastala je iz pera supruga Sadika Pašića Paje, uspješnog muzičkog producenta i sarajevskog ugostitelja.

 

Njihova velika ljubav, koju, prema riječima naše domaćice, ništa ne može narušiti, traje pune 34 godine.

 

– Upoznali smo se u Sutomoru daleke 1984. godine. Sjećam se, to je bio zadnji dan mog gostovanja u tom crnogorskom gradu zajedno sa orkestrom Miće Radovanovića. Paja je tada radio kao menadžer. Kratko smo se zabavljali, a onda uzeli. Bila je to ljubav na prvi pogled koja i danas traje - istakla je Branka za portal Coolstyle.

 

Uzori su joj velikani sevdalinke, poput Safeta Isovića i Zore Dubljević. S nostalgijom se prisjeća i kolege Tome Zdravkovića koji je otpjevao jedan od najvećih svojih hitova “Ej Branka, Branka”, a koji je nastao baš zbog nje.

 

– Većinu svojih pjesama napisao je sam Toma Zdravković, ali mu je tu dao Miša Marković, koji je, na prijedlog PGP-a pisao i meni pjesme. Tad sam živjela u Nišu, ali sam u Beogradu radila prvu ploču. Kao dobar kolega, nakon rada u studiju, Miša se ponudio da me odveze na stanicu. Tokom razgovora u automobilu upitala sam ga: “Boga ti Mišo kako nastaju pjesme”, a on onako usput “Ej Branka, Branka, ko je kriv zbog našeg rastanka”. Poslije je otišao u studio i dopisao tekst. Tako je ustvari nastao taj veliki hit - otkrila je Branka.

 

U šoping u Pariz

 

Iako živi na relaciji Sarajevo – Beograd, Branka ipak najviše vremena sa suprugom provodi u Sarajevu, u Dalmatinskoj ulici, stanu kojeg je njen muž naslijedio od roditelja.

 

branka-sovrlic-stan-4

 

U prozračnim prostorijama dominira stilski namještaj i antikvitetne komode, a veliki prozori ukrašeni su čipkastim zavjesama i baldahinima u jarkim bojama. Na zidovima umjetničke slike, gobleni, a na podovima šareni ćilimi… Poseban pečat svakoj prostoriji daju stolne i podne lampe te lutkice i keramičke figurice.

 

– U stanu čuvam namještaj koji sam naslijedila od svekra i svekrve, među kojima je i levha. Ljeti više vremena provodimo u kući na Ilidži koja ima i bazen. Tamo nam je prava oaza za odmor, ali u hladnijim mjesecima više smo u Dalmatinskoj zbog obaveza prema restoranima – govori Branka.

 

Kao svaka žena voli da lijepo izgleda. Nema kaže, neke posebne rituale njege i uljepšavanja.

 

– Od majke sam naučila da budem uredna i dotjerana i u kući. Ona se nije šminkala, samo bi na usne stavila ruž. Imala sam i primjer moju svekrvu koja ni do pijace ne bi otišla, a da se ne našminka. Srećom, nemam problema sa kožom, pa rijetko idem kozmetičaru. Uglavnom se sama šminkam, osim kad su neki nastupi, onda sebi priuštim profesionalnog vizažistu - naglasila je. 

 

branka-sovrlic-stan-3

 

Ono što je opušta i čini sretnom je šoping u Parizu, a Branka to sebi često priušti. Nije kaže, rob brendirane odjeće, ali u svojim ormarima ima i komada sa potpisom Versace, Yves Saint Laurent, Gucci… U Sarajevu obično kupuje odjeću marki US Polo i Guess.

 

Otkriva kako je najviše novaca dala za bunde od nerca kojih Branka ima nekoliko.

 

– Pariz je broj jedan, ali pošto imam prijateljice u Švicarskoj, i tamo često putujem u šoping, ali i u Istanbul. Na sve sam slaba, kada je riječ o odjeći i obući. Ne znam koliko imam cipela, jedan dio je u Sarajevu, a jedan u Beogradu. Tamo imam dva stana, i tamo mi je uglavnom scenska obuća i odjeća, pošto u srbijanskoj prijestolnici više snimam. U Beogradu su mi i Vilerovi gobleni koje sam kao djevojčica vezla. Za njih sam u Parizu kupila originalne ramove i to je moje blago koje me podsjeća na djetinjstvo i mladost.

 

branka-sovrlic

 

Skoknemo i do kuće u Dubrovniku

 

Bračni par Pašić-Sovrlić imaju jednu kasu, a novac je, otkriva nam Branka uz osmijeh, kod nje.

 

– Uvijek sam se čudila kolegicama koje su mi govorile da njihovi muževi i one imaju odvojene novčanike. Kod nas je od početka sve zajedničko. Kada je riječ o poklonima za ženu, Paja vam nije onaj tip muškarca koji će kući doći sa haljinom ili cipelama. On kaže: “Branka kod tebe je novac, i kupi šta trebaš.” Naravno, zna da imam mjeru i da neću potrošiti puno.

 

Iako u Sarajevu drže dva ugostiteljska objekta – restorane “Broadway” i “Bosansku kuću”, gdje se, kako reče, obično i hrane, Branka ipak često i rado kuha i kod kuće.

 

branka-sovrlic-stan

 

– Kuham ona jela koja ne možete probati u restoranu, a Paja voli sve što pripremim. To me je naučila moja majka. Volim hercegovačke specijalitete. Baš sam ovih dana pravila jedan – prasu sa mesom i rižom. Oboje izbjegavamo tjesteninu zbog kilaže, jeste patnja, ali trudimo se jesti više salata.

 

Branka i Sadik proputovali su mnoge zemlje, bili na mnogim egzotičnim destinacijama.

 

– Ono čime me Paja iznenadi su putovanja. Bili smo na mnogim destinacijama, lakše mi je se sjetiti gdje nismo bili. Prošle godine na Tajlandu, a nedavno smo se vratili sa Maldiva. Naravno, skoknemo i do naše kuće u Dubrovniku. Ono što bi željela je otići u Zanzibar, i nadam se da ćemo to uskoro realizovati – kazala je na kraju razgovora Branka Sovrlić.

 

Ostale fotografije stana Branke Sovrlić možete pogledati OVDJE.

 

(Coolstyle.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook