FOTO/ Koreografije koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Svjetska plesna atrakcija Vatra Anadolije 10. marta pred publikom u Zenici

Kultura14.02.18, 11:47h

Svjetska plesna atrakcija Vatra Anadolije 10. marta pred publikom u Zenici
Trbušne plesačice, bubnjari, derviši, plesači stepa sa svojim fenomenalnim koreografijama nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

 

Zenička publika će 10. marta uživati u istinskom spektaklu – svjetskoj plesnoj atrakciji Vatra Anadolije.

 

Vatra Anadolije, jedna od najboljih plesnih skupina na svijetu, koja ujedinjuje stotinjak folklornih plesova Azije, Egeja, Mediterana i Balkana, elemente baleta, modernog plesa, i stepa, atraktivne kostime i scenografiju, te muziku iz različitih krajeva Orijenta, nastupiće u Areni Zenica sa istoimenom predstavom.

 

vatra-5

 

Trbušne plesačice, bubnjari, derviši, plesači stepa sa svojim fenomenalnim koreografijama nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

 

Trupu Vatra Anadolije osnovao je Mustafa Erdogan 1999. godine. Od tada su nastupali u više od 80 zemalja i oborili dva Ginisova rekorda – za najbrži plesni performans (241 korak u minuti), a drugi za nastup pred najbrojnijom publikom – 400,000 gledalaca u Ergoliju na Crnom moru.  Također su i prva plesna skupina u svijetu koja je nastupila u zgradi kineskog parlamenta.

 

vatra-2

 

Predstavu Vatra Anadolije je do sada vidjelo preko 40 miliona gledalaca u 97 zemalja. prije 5 godina  Ansambl Vatra Anadolije nastupio je u rasprodanoj sarajevskoj Zetri pred preko 10.000 oduševljenih gledalaca.

 

Uskoro više informacija o prodaji ulaznica.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook