Ljubitelji fudbala u BiH zakinuti

Javni RTV servis BiH i OBN ostali bez prava na Ligu prvaka: Prava prenosa utakmica kupio...

Sport13.02.18, 20:45h

Javni RTV servis BiH i OBN ostali bez prava na Ligu prvaka: Prava prenosa utakmica kupio...
Niti Javni servisi u BiH, niti OBN nisu kupili prava na prenos utakmica Lige prvaka za period od 2018. do 2021. godine, što je jasno vidljivo u dokumentu koji je obznanila Evropska fudbalska federacija

 

Ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini koji su redovne platiše RTV takse, a koji vole uživati u čarima Lige prvaka, u naredne tri godine utakmice najprestižnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi neće moći gledati putem javnih emitera u našoj zemlji.

 

Da stvar bude gora, u novoj sezoni elitnog takmičenja (2018/2019 op.a) ni OBN neće prenositi susrete Lige prvaka, kao što je to bio slučaj u prethodnim godinama.

 

Niti Javni servisi u BiH, niti OBN nisu kupili prava na prenos utakmica Lige prvaka za period od 2018. do 2021. godine, što je jasno vidljivo u dokumentu koji je obznanila Evropska fudbalska federacija.

 

Prava prenosa utakmica, u kojem sudjeljuju najbolji evropski fudbalski klubovi, za Bosnu i Hercegovinu otkupio je Telekom Srbije! Za one koji ne znaju Telekom Srbije vlasnik je kanala Arena sport, koji su i do sada posjedovali prava na utakmice Lige prvaka, ali i Evropske lige, baš kao i Omladinske Lige prvaka.

 

Tako će svi građani u Bosni i Hercegovini, koji su ljubitelji Lige prvaka, ostati uskraćeni za utakmice Lige prvaka ukoliko njihovi kablovski provajderi u svom paketu ne posjeduju kanale Arena sport.

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook