Početak velikih rezultata

Bravo Mirza! Bh. teniser Mirza Bašić osvojio prvi ATP turnir u karijeri!

Sport11.02.18, 18:30h

Bravo Mirza! Bh. teniser Mirza Bašić osvojio prvi ATP turnir u karijeri!
Pobjedom u Sofiji Bašiću je osim 89.000 eura osvojio i 250 bodova, koji mu donose rekordan plasman na narednoj ATP listi, na kojoj bi trebalo da napreduje na 77. mjesto

 

 

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić pobjednik je ATP turnira u Sofiji, vrijednog pola miliona eura.

 

Bašić, koji je nastup u Sofiji izborio kroz kvalifikacije, u finalu je večeras pobijedio Rumuna Mariusa Copila sa 7:6, 6:7, 6:4 i došao do prve ATP titule u karijeri.

 

Pobjedom u Sofiji Bašiću je osim 89.000 eura osvojio i 250 bodova, koji mu donose rekordan plasman na narednoj ATP listi, na kojoj bi trebalo da napreduje na 77. mjesto.

 

Bašić je na putu do finala izbacio Stana Wawrinku u polufinalnom meču, a prije toga Floriana Mayera, Philippa Kohlschreibera i Maximiliana Marterera. U kvalifikacijama je bio bolji od Alexandera Lazova i Tomislava Brkića.

 

Bašić je nakon meča istaknuo da mu je ovo bila najbolja sedmica u karijeri.

 

- Ovo mi je bilo prvo finale i uspio sam. Imao sam i malo sreće protiv Mariusa. Ova sedmica je bila najbolja u mojoj karijeri, prošao sam u Top-100. Sofija će sigurno biti moje posebno mjesto jer sam tu osvojio prvi turnir u karijeri. Uživao sam ove sedmice i nadam se da ćemo se vidjeti i naredne sezone - kazao je Bašić nakon finalnog meča.

 

Copil je čestitao Bašiću na pobjedi i titulu.

 

- Mirza i ja poznajemo se od djetinjstva. Igrao je veoma kvalitetno i vjerujem da će se sjećati ovoga do kraja života - rekao je Copil.

 

Mirza Bašić je ovom pobjedom postao drugi igrač u istoriji BiH, nakon Damira Džumhura, koji je osvojio ATP titulu.

 

 

(Fena/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook