Očuhu monstrumu prijeti 40 godina zatvora

Nermin Šišić iz Tuzle nasmrt pretukao 15-mjesečnu bebu jer mu je smetao dječakov plač. A majka?

Hronika07.02.18, 20:43h

Nermin Šišić iz Tuzle nasmrt pretukao 15-mjesečnu bebu jer mu je smetao dječakov plač. A majka?
Dobili smo anonimnu informaciju da je ovo dijete bilo, početkom januara, zbrinjavano u Kliničkom centru i to ćemo da istražimo, kaže Raičević

 

Nerminu Šišiću i Jeleni Jovović, očuhu i majci petnaestomesečnog dječaka Pavla koji je prekjuče preminuo od posljedica brutalnih batina, određen je pritvor do 30 dana nakon jučerašnjeg saslušanja kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici. Crnogorska policija sumnja da se Nermin Šišić brutalno iživljavao nad bebom, tukao ga je toliko da je dječaku stalo srce. Dječakova majka Jelena, kako se sumnja, nije učinila ništa da nasilje nad svojim jednogodišnjim djetetom spriječi.


Inače, Šišiću (28), državljaninu BiH iz Tuzle, koji je osumnjičen da je na smrt pretukao petnaestomesečnog Pavla Jovovića, sina svoje nevjenčane supruge Jelene Jovović, prijeti 40 godina zatvora, dok majci zbog kršenja porodičnih obaveza, tj. zanemarivanja djeteta prijeti osam godina robije.

 

Sadašnja saznanja policije ukazuju da je Šišić dječaka tukao, jer mu je navodno smetao plač malog Pavla, a da je majka sve to gledala i nije reagovala da odbrani bebu.

 

Istražuje se međutim da li majka “samo” posmatrala kako njen ljubavnik mučki tuče malog Pavla ili se Šišiću pridruživala u batinjanju 15-mjesečnog dječaka.

 

Teško povrijeđeni dječak je u nedjelju prevezen u Klinički centar Crne Gore, gdje su ljekari konstatovali da je dijete zlostavljano. Uprkos naporima ljekara, dječak je narednog dana preminuo od povreda zadobijenih nakon što je pretučen, a u međuvremenu su uhapšeni očuh i majka.

 

"Niko nije prijavio nasilje nad djetetom"

 

Izvršna direktorica Centra za ženska prava Maja Raičević sinoć je, poslije protestne šetnje u Crnoj Gori povodom brutalnog ubistva 15-mjesečnog dječaka, rekla novinarima da je ova NVO u utorak popodne dobila anonimnu informaciju da je mališan početkom januara bio zbrinut u Kliničkom centru, te da su i tada, navodno, na njegovom tijelu bile vidljive povrede, ali da to policiji nije prijavljeno, pišu mediji u Podgorici.

 

Raičević je najavila da će danas zvanično zatražiti od nadležnih da ispitaju tačnost tih tvrdnji. Kako je rekla, uputiće dopis direktorici Kliničkog centra Zorici Kovačević i ministru zdravlja Kenanu Hrapoviću.

 

- Dobili smo anonimnu informaciju da je ovo dijete bilo, početkom januara, zbrinjavano u Kliničkom centru i to ćemo da istražimo. Tražićemo da se utvrdi odgovornost ukoliko neko nije prijavio nasilje nad djetetom, a evidentno je bilo da su povrede nastale iz nasilja. To jedan ljekar može da primijeti… Ćutanje i okretanje glave previše košta. Vrijeme je da se to završi već jednom - rekla je Raičević.

 

Mediji u Podgorici pišu da ona nije željela da iznosi detalje o povredama koje se pominju u anonimnoj prijavi, i apelovala je na zdravstvene radnike da poštuju zakonsku obavezu i prijavljuju nasilje onda kada za njega saznaju obavljanjem službene dužnosti.

 

Direktorika Kliničkog centra Zorica Kovačević sinoć je za Pobjedu rekla da sumnja da su ljekari mogli napraviti takav propust, ali da će već danas ispitati ove tvrdnje. Ukoliko se, kako je rekla, ispostavi da su tačne, obavijestiće javnost i preduzeće rigorozne mjere.

 

- Što podrazumijeva i krivičnu prijavu protiv odgovornih, ukoliko bude propusta - istakla je ona.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!