FOTO/ Dugo najavljivani projekat zvanično započeo

Zagrljaj u Srebrenici: Emir Hadžihafizbegović i načelnik Mladen Grujičić potpisali važan ugovor...

Kultura07.02.18, 16:08h

Zagrljaj u Srebrenici: Emir Hadžihafizbegović i načelnik Mladen Grujičić potpisali važan ugovor...
Rame uz rame, srebrenička djeca su došla, ne zbog svog imena, već zbog želje i potrebe da učestvuju u nečemu prelijepom, plemenitom i, nadasve, važnom

 

 


Dugo najavljivani projekt Kamernog teatra 55, pod nazivom „Škola glume Kamernog teatra 55 u Srebrenici“, jučer je zvanično započet. Direktor Kamernog teatra 55, gospodin Emir Hadžihafizbegović, zvanično je potpisao ugovor o suradnji sa općinom Srebrenica i njenim načelnikom, gospodinom Mladenom Grujičićem, i direktoricom JU Kulturni centar Srebrenica, gđom Medihom Smajić, čime je ova plemenita ideja napokon dobila i zvanični okvir.

 

hadzihafizbegovic-grujicic-1

 

Pored zvaničnog dijela susreta, desio se još jedan, manje zvaničan, ali veoma bitan i emotivan. Naime, nakon potpisivanja ugovora o suradnji u prostorijama Centra, održan je i susret sa pedesetak budućih polaznika škole, uzrasta od 5 do 15 godina. Kako je već više puta najavljivano putem medija, projekt je zamišljen kao škola glume namijenjena svoj srebreničkoj djeci, bez ikakvog gledanja na nacionalni predznak.

 

srebrenica-kamerni-2


I tako je i bilo. Rame uz rame, srebrenička djeca su došla, ne zbog svog imena, već zbog želje i potrebe da učestvuju u nečemu prelijepom, plemenitom i, nadasve, važnom.

 

srebrenica-kamerni-1

 
- Ako je suditi po prvom susretu, bit će ovo jedan veoma veseo, radostan, i emotivan projekt. Ako je suditi po sjaju u očima pristiglih mališana, bit će ovo jedan neprocjenjiv projekt. A, ako je tačna ona da 'budućnost pripada mladim naraštajima', onda se ovim putem, mi koji aktivno učestvujemo u ovom projektu, želimo pobrinuti da ta budućnost bude lijepa, plemenita, i skrojena po mjeri čovjeka. Bio je to prelijep zimski dan, buran, sa naglim smjenama kiše i sunca. Svjetla i tame. Kao da se ni samo vrijeme nije moglo odlučiti u kojem pravcu da krene. A kada se iz male sale Centra prolomio prvi smijeh, sve se unaprijed znalo. Bio je to historijski dan. Za Srebrenicu. Za Kamerni. Za BiH, poručuju iz Kamernog teatra 55.

 

hadzihafizbegovic-grujicic-2

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook