iskorišteno čak 4.000 osoba

Nastavljena akcija Zadruga: Ko je sve fiktivno zapošljavao studente i đake?

Hronika07.02.18, 11:20h

Nastavljena akcija Zadruga: Ko je sve fiktivno zapošljavao studente i đake?
Obimna dokumentacija koju posjeduju organi istrage ukazuje da su imena oko 4.000 studenata iskorištena za kriminalne radnje


Po nalogu Sarajevskog tužilaštva danas je nastavljena akcija Zadruga, koja je započela 24. januara, a zbog sumnje da su pod plaštom zapošljavanja redovnih studenata i đaka oprane desetine miliona maraka, potvrđeno nam je iz izvora bliskih istrazi.

 

Nakon privođenja pretresa, Kantonalni sud Sarajevo, podsjećamo, na prijedlog Tužilaštva, odredio je pritvor Enisi i Sanelu Đalić, vlasnicima Agencije za posredovanje pri zapošljavanju Eslider i Leading, Huseinu Borišiću, Salihu Derviševiću iz Obrtničke djelatnosti Obnova, Adnanu Karahasanu direktoru firme Simp company, Nihadu Biliću direktoru firme Best&Time, Hadisu Kusturi direktoru firme MHS i njegovom uposleniku Aliji Kadriću, te direktoru firme Lokom Ramizu Durakoviću.

 

U istom predmetu su Milan Bralović, njegova kćerka Maja Bralović-Smit - vlasnici firme Mibral, te Igor Mišić, Senad Biberović i Husein Lojo, kao i Srđan Badrov, kojima su određene mjere zabrane.

 

Podsjećamo, na ročištu za određivanje pritvora postupajuća tužiteljica je kazala da je pronađena obimna dokumentacija koja ukazuje da su imena oko 4.000 studenata iskorištena za kriminalne radnje.

 

(Foto: Arhiv, Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook