Udruženje 'Sklop' objavljuje

Otvoren konkurs za nagradu 'Zvono' za mlade vizuelne umjetnike iz BiH

DEPO Art05.02.18, 13:49h

Otvoren konkurs za nagradu 'Zvono' za mlade vizuelne umjetnike iz BiH
Nagrada ZVONO za pobjednika/cu se sastoji od dvomjesečne umjetničke rezidencije u New Yorku kod Residency Unlimited kao i od samostalne izložbe pri povratku iz SAD

 

Udruženje za istraživanje, dokumentiranje i prezentiranje umjetnosti SKLOP sa radošću objavljuje javni konkurs za nagradu ZVONO 2018 za mlade vizualne umjetnike i umjetnice iz Bosne i Hercegovine do 40. godine starosti.

 

Konkurs je otvoren za likovne umjetnike i umjetnice do 40. godine starosti, koji/e se bave slikarstvom, skulpturom, grafikom, crtežom, fotografijom, instalacijom, videom, performansom, novim medijima i/ili imaju interdisciplinarni pristup.

 

Nagrada ZVONO za pobjednika/cu se sastoji od dvomjesečne umjetničke rezidencije u New Yorku kod Residency Unlimited kao i od samostalne izložbe pri povratku iz SAD.

 

Rok za prijavu je 30.04.2018. godine.

 

Sve detaljne informacije o pozadini nagrade, načinu prijave i kvalifikovanosti umjetnici/ce mogu naći na web stranici Udruženja SKLOP: www.sklop.org.

 

Tokom mjeseca februara Udruženje SKLOP dodatno organizuje informativne događaje o nagradi u gradovima Banja Luka, Sarajevo, Široki Brijeg i Trebinje.


Datumi će uskoro biti publicirani na web stranici www.sklop.org.


Projekat podržava Vlada Švicarske.

 


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook