Pripadnici MUP-a KS tragaju za 35-godišnjakom s debelim dosijeom

Potjera u Sarajevu za opasnim bjeguncem: Đip krao vozila pa iznuđivao novac za otkup

Hronika05.02.18, 08:41h

Potjera u Sarajevu za opasnim bjeguncem: Đip krao vozila pa iznuđivao novac za otkup
Za vrijeme trajanja postupka, Đip se nalazio na slobodi, što je očigledno iskoristio i postao nedostupan organima gonjenja

 

Sarajevska policija nedavno je raspisala potjernicu za 35-godišnjim Muzaferom Đipom, nastanjenim u Sarajevu, a rođenom u Višegradu, zbog, kako je navedeno na zvaničnoj internet stranici MUP-a KS, krivičnih djela teška krađa i iznuda.

 

Raspisivanje potjernice za Đipom zatražio je sarajevski Općinski sud, pred kojim se protiv ovog 35-godišnjaka vodi postupak za krivično djelo počinjeno još 2014. godine, podsjeća Faktor.ba.

 

On je, naime, početkom 2015. godine uhapšen zbog krađe "citroena C4" sa područja općine Centar. Tokom kriminalističke obrade, Đip je istražiteljima MUP-a KS priznao da je, zajedno sa Sanjinom Đ., ukrao spomenuto vozilo, a potom od vlasnika iznuđivao novac kako bi mu ga vratili.

 

Za vrijeme trajanja postupka, Đip se nalazio na slobodi, što je očigledno iskoristio i postao nedostupan organima gonjenja.

 

Riječ je o povratniku u činjenju krivičnih djela, koji je i u ranijem periodu hapšen, između ostalog zbog izazivanja opće opasnosti i napada na policajce.

 

U maju 2012. godine uhapšen je nakon što je na benzinskoj pumpi "Petrol" u ulici Safeta Zajke pucao na Emira Curića, kojeg je pogodio u oba koljena. Prilikom hapšenja policajci su kod Đipa tada pronašli pištolj M-57, kalibra 7,52 mm, sa okvirom i pet metaka.

 

Curićeva supruga nakon njegovog ranjavanja novinarima je ispričala da se njen suprug našao na meti jer je šest mjeseci ranije razdvojio Đipa i svog prijatelja koji su se sukobili na Stupu, a da se njih dvojica uopće ne poznaju.

 

Muzafer Đip je hapšen i 2004. godine kada je zajedno sa Arminom Zornićem fizički napao policijsku patrolu ispred kluba "Boemi" u Sarajevu.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook