NAKON TV EKRANA, BH. VODITELJ U NOVOM BIZNISU

Fikret Hodžić vratio se selu: Supruga Ševala pomaže mi u svemu... Ni trnje nije bolno kad osjetiš miris ubranog ploda!

Nedjeljni magazin03.02.18, 15:47h

Fikret Hodžić vratio se selu: Supruga Ševala pomaže mi u svemu... Ni trnje nije bolno kad osjetiš miris ubranog ploda!
Nakon užurbanog gradskog ritma, odlazak u Srebrenicu ostavlja mi prostor da saberem vlastite misli. Nigdje se ne osjećam tako dobro kao kada odem tamo, kaže Fikret Hodžić u razgovoru za magazin Azra

 

 

Među javnim osobama koje su se posljednjih godina okrenula ka prirodi, obradi zemlje i proizvodnji jeste i naš poznati TV voditelj Fikret Hodžić. Dvadeset dunuma zemljišta u rodnoj Srebrenici vratio je u život tako što je zasadio maline. Plodovi iz njegovog malinjaka već sada su dostupni na bh. tržištu pod nazivom „Srebrena malina“. 


Za rodnu Srebrenicu, voditelj emisije „Zvijezda možeš biti ti“ na Hayat TV-u je posebno vezan, a dokaz tome je i njegova knjiga „I ja sam iz Srebrenice“ u kojoj je na papir pretočio najteže godine ratnog stradanja u ovom dijelu Bosne.


– U Srebrenici uživam u svemu, najviše u prirodi, u poljima, u čizmama u kojima prepješačim kilometre bez da osjetim umor. Priroda u tom kraju je izvanredna, poticajna u smislu novih ideja o tome šta možemo učiniti, a još nismo. Nakon užurbanog gradskog ritma, odlazak u Srebrenicu ostavlja mi prostor da saberem vlastite misli. Nigdje se ne osjećam tako dobro kao kada odem tamo, kaže Fikret Hodžić u razgovoru za magazin Azra.

 

fikter-hodzic-na-traktoru


Na pitanje zašto se počeo baviti poljoprivredom, i zašto je baš izabrao uzgoj malina, Hodžić odgovara: 


– Najprije sam izabrao da se na neki način vratim u Srebrenicu, tamo gdje je sve počelo, tamo gdje je ostalo mnogo toga što sam volio i želio živjeti. Prošetao sam svim ulicama, obilazio mjesto iz kojeg sam rodom, a potom odlučio da pokrenem posao u kojem nisam sam, u tom poslu sa mnom je još nekoliko onih koji su imali entuzijazam da trebamo krenuti od nule i doći do tačke gdje ćemo svi biti sretni. Bili smo odlučni da napravimo nešto dobro ne samo za sebe, već i za zajednicu.


Osim o povratku u rodni kraj, prvim proizvodima i budućim planovima, popularni voditelj govorio je i o skladnom životu sa suprugom Ševalom i kćerkom Ajšom. A na pitanje da li je dobar otac, kaže: 


– To nije pitanje za mene, ali ako moram da odgovorim, onda bih rekao da sam učinio sve da porodica uvijek bude i ostane prioritet. To je ono odakle polazimo, čemu se vraćamo, pa kad bi mi neko rekao da nisam dobar u tome, svi prethodni uspjesi ne bi imali smisla. Oni su razlog svega, oni su motiv uvijek i svugdje, naročito uloga oca prekrasne djevojčice za mene je obaveza da i sam budem bolji, da budem primjer kao što su meni moji roditelji bili. U tome mi svesrdno pomaže Ševala i zahvalan sam joj zbog toga.


Kompletan intervju čitajte OVDJE

 


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)  


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook