Treba raditi na liječenju međunacionalne netrpeljivosti

Odbacili Čovićev predizborni poziv na mobilizaciju Hrvata: To je posipanje pepelom!

Front03.02.18, 13:39h

Odbacili Čovićev predizborni poziv na mobilizaciju Hrvata: To je posipanje pepelom!
Skopljaković, Bilić i Marić suglasni su da su predstojeći parlamentarni izbori od sudbonosne važnosti za Hrvate u cijeloj BiH, a poglavito u onim područjima gdje su brojčano podjednaki sa drugim narodima i građanima ili gdje su u manjini

 

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković, potpredsjednik HDZ-a 1990 i predsjednik Kantonalnog odbora te stranke za srednju Bosnu Anto Bilić i član Predsjedništva HDZ-a 1990 i predsjednik KO Zeničko-dobojskog kantona Vinko Marić na sastanku u petak u Zenici složili su se kako je političko-ekonomska situacija u SBK i ZDK zabrinjavajuća i da je dodatno usložnjavaju vladajuće stranke koje su prerano započele svoja predizborna razračunavanja svjesnim projiciranjem svađa i podizanjem tenzija.

 

"Vrlo malo se, ili ništa, ne radi na liječenju međunacionalne netrpeljivosti i odlučnom ekonomskom oporavku Srednjebosanske i Zeničko-dobojske županije zbog čega se već godinama bilježi egzodus mladih ljudi i njihovih obitelji, u čemu nažalost prednjače Hrvati“, navodi se u priopćenju iz Hrvatske stranke BiH.

 

Skopljaković, Bilić i Marić suglasni su da su predstojeći parlamentarni izbori od sudbonosne važnosti za Hrvate u cijeloj BiH, a poglavito u onim područjima gdje su brojčano podjednaki sa drugim narodima i građanima ili gdje su u manjini.

 

U tom kontekstu odbacili su "predizborni" poziv vrha HDZ-a BIH na mobiliziranje hrvatskoga naroda,  "ne dvojeći kako je to posipanje pepelom".

 

U Hrvatskoj stranci i HDZ-u 1990 pozivaju sve one aktere koji u pregovorima zastupaju hrvatski narod oko izmjena Izbornoga zakona, ali i pojedince koji mogu utjecati na te izmjene da vode računa o interesima i korektnoj zastupljenosti Hrvata iz svih krajeva BiH i da ne kreiraju zakonska rješenja u kojima će bilo tko biti privilegiran ili oštećen, navodi se.

 

Skopljaković, Bilić i Marić su izrazili spremnost za suradnju Hrvatske stranke BiH i HDZ 1990 prije i nakon izbora kako bi u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti bilo što više Hrvata u Srednjebosanskom i Zeničko-dobojskm kantonu. Poručili su da su otvorena vrata svim strankama koje imaju slične programske interese i ciljeve, stoji u priopćenju.

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook