Šefik Džaferović o Konakovićevoj ostavci

SDA je velika i snažna politička stranka. Idu izbori, raste nervoza...

Front03.02.18, 10:16h

SDA je velika i snažna politička stranka. Idu izbori, raste nervoza...
Mi ćemo raspravaljati na organima stranke, prije svega na Kantonalnom odboru i na Predsjedništvu stranke i onda ćemo donijeti odgovarajuće odluke - naveo je Šefik Džaferović

 

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković nedavno je podnio ostavku na sve funkcije u SDA. Šefik Džaferović, potpredsjednik ove stranke, u razgovoru za N1 govorio je o ovom potezu.

 

"Organi stranke do ovog momenta o tome još nisu raspravljali. Nije se raspravljalo ni na Kantonalnom doboru ovdje u Sarajevu niti na nivou Predsjedništva stranke. Mi ćemo ovih dana obaviti dodatne konsultacije i donijet ćemo odgovarajuće odluke", kazao je Džaferović.

 

"Ono što ja ovom prilikom mogu da kažem je da je SDA jedan velika i snažna politička stranka. Idu izbori, ponovo raste nervoza i mogu poručiti svima da prije svega vode računa o interesima SDA jer ako budu vodili računa o interesima SDA onda će sigurno biti sve u redu i kada je u pitanju BiH i kada su u pitanju njihovi lični interesi".

 

Da li je opravdano nezadovoljstvo Konakovića?

 

"Rekao sam, mi ćemo raspravaljati na organima stranke, prije svega na Kantonalnom odboru i na Predsjedništvu stranke i onda ćemo donijeti odgovarajuće odluke", naveo je Šefik Džaferović, potpredsjednik SDA.

 

(N1, DEPO PORTAL/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook