Vozači, oprez

Snijeg u Krajini ne prestaje padati, saobraćaj otežavaju odroni i jaki udari vjetra

Hronika02.02.18, 19:18h

Snijeg u Krajini ne prestaje padati, saobraćaj otežavaju odroni i jaki udari vjetra
Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, kao i na dionici Butile – Vlakovo, zbog aktuelnih radova na mostu Bojnik

 

U zapadnoj Bosni pada intenzivan snijeg, pa je saobraćanje otežano. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima.

 

Upozorava se i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz, kao i na povremeno jače udare vjetra. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u jugoistočnim krajevima zemlje. Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

 

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, kao i na dionici Butile – Vlakovo, zbog aktuelnih radova na mostu Bojnik. Mole se vozači da na tim dionicama autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

 

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu Banja Luka-Crna Rijeka, na lokalitetu Gornji Šeher, kao i na regionalnim putevima Banja Luka-Turbe, u mjestu Ljubačevo i Bratunac-Drinjača.

 

U toku su radovi na sanaciji škarpe kod tunela Korija na magistralnom putu Sarajevo-Lapišnica, zbog čega se saobraća jednom trakom, uz povremene 15-minutne obustave. Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

 

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 7,5 tona. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook