Nakon što je priznala da je sramota što je ranije digla ruku 'ZA'

Ana Babić: Zašto ipak nisam podržala inicijativu Segmedine Srne o promjeni imena škole 'Mustafa Busuladžić'

Front02.02.18, 16:35h

Ana Babić: Zašto ipak nisam podržala inicijativu Segmedine Srne o promjeni imena škole 'Mustafa Busuladžić'
Ova inicijativa u Skupštini Kantona Sarajevo nije usvojena, a u trenutku glasanja sam bila suzdržana ne zato što sam protiv iste, već isključivo iz proceduralnih razloga, kaže Babić

 

Iz pres službe Kantona Sarajevo (KS) stigla je reakcija presjedateljice Skupštine KS Ane Babić: „Zbog proceduralnih razloga nisam podržala inicijativu zastupnice Segmedine Srna – Bajramović“, koju prenosimo u cjelosti:


- Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo koja je održana 31. januara 2018. godine zastupnica Segmedina Srna - Bajramović je pokrenula inicijativu da Skupština u Dnevni red te sjednice uvrsti tačku Odluka o stavljanju van snage Odluke o imenovanju Osnovne škole „Mustafa Busuladžić“.

 

„Ova inicijativa u Skupštini Kantona Sarajevo nije usvojena, a u trenutku glasanja sam bila suzdržana ne zato što sam protiv iste, već isključivo iz proceduralnih razloga, s obzirom da naše kantonalno zakonodavno tijelo bez prijedloga Općinskog vijeća Novi Grad ne može poništiti navedenu Odluku. Kao što je poznato javnosti, pokrenula sam pitanje promjene naziva škole, zbog čega sam, kako sam i prije isticala, angažovala stručnjake ne samo iz BiH već konkretno i iz Hrvatske koji će čvrstim i argumentovanim faktima i dokumentima dokazati zbog čega se ova škola, ali i jedna sarajevska ulica ni u kom slučaju ne trebaju tako zvati te o tome redovno putem medija izvještavala javnost. Još jednom napominjem da pokretanje inicijative za izmjenu naziva škole treba krenuti iz Općinskog vijeća Novi Grad, bez čije suglasnosti u ovom slučaju skupštinska odluka ne bi bila važeća. Svoju ulogu u politici i na funkciji koju obnašam shvatam i obavljam isključivo u korist građana Kantona Sarajevo te smatram da bi bilo krajnje politikantski i neprimjereno glasati za neku odluku za koju znam da se zbog proceduralnih i zakonskih razloga ne može provesti. Koristim se prilikom da izvijestim građane Kantona Sarajevo da ću i dalje raditi na ovom pitanju, u skladu sa svim svojim ljudskim i profesionalnim mogućostima, i dati sve od sebe da se nastala situacija riješi“, kazala je ovim povodom predsjedateljica Babić.

 

U vezi sa ovim, predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić je uputila inicijativu Općinskom vijeću i načelniku Općine Novi Grad Semiru Efendiću za izmjenu naziva škole, čiji sadržaj vam dostavljamo u prilogu i možete ga pogledati OVDJE- stoji u reakciji koja je stigla iz Pres službe KS.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook