VIDEO/ Bivši premijer FBiH

Nedžad Branković otvoreno o stavu prema SDA, čime se bavi danas i ženidbi svoga sina

Front01.02.18, 19:50h

Nedžad Branković otvoreno o stavu prema SDA, čime se bavi danas i ženidbi svoga sina
Otkrio je čime se trenutno bavi te kako je doživio medijsku pažnju koju je dobila ženidba njegovog sina, kao i mnoge zanimljivosti tokom njegovog premijerskog mandata

 

Nedžad Branković u jučerašnjoj emisiji „Dobar dan Bosno i Hercegovino“ na televiziji Hayat, otvoreno je govorio o svom stavu prema SDA.

 

Zašto je napustio politiku? Otkrio je čime se trenutno bavi te kako je doživio medijsku pažnju koju je dobila ženidba njegovog sina, kao i mnoge zanimljivosti tokom njegovog premijerskog mandata.

 

Prije ulaska u politiku Branković je do 1992. godine bio zaposlen u IPSA Institutu za saobraćaj u Sarajevu, a već godinu dana kasnije postaje generalni direktor Željeznica FBiH.

 

Na čelu Federalnih željeznica ostaje do općih izbora 1998. godine, kada je izabran za poslanika u PD Parlamenta BiH. Drugi put je na poslaničku dužnost izabran četiri godine kasnije, ali je podnio ostavku zbog nespojivosti ovih dužnosti. Naime, istovremeno je bio i direktor sarajevskog „Energoinvesta“.

 

2003. godine Branković ulazi u Vladu Federacije BiH (FBiH) kao ministar prometa i komunikacija FBiH, a četiri godine kasnije postaje federalni premijer. Na zahtjev rukovodstva stranke SDA podnosi ostavku na mjesto premijera 2009. godine.

 

Čime se bavi danas pogledajte u videu.

 

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook