od ranije poznat policiji

Kenan Kršo optužen za oduzimanje djeteta i spolni odnos sa 12-godišnjakinjom

Hronika31.01.18, 15:31h

Kenan Kršo optužen za oduzimanje djeteta i spolni odnos sa 12-godišnjakinjom
Bavčić je pojasnila da se Krši na teret stavlja krivično djelo oduzimanje djeteta i spolni odnos sa djetetom na naročito ponižavajući način, dok se Zunđi na teret stavlja krivično djelo pomoć pri oduzimanju djeteta

 

 
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu proslijedilo je sarajevskom Kantonalnom sudu na potvrđivanje optužnicu protiv Kenana Krše i Jasmina Zunđe, koji su učestvovali u nestanku 12-godišnje djevojčice E. B.

 

Ovo je za Oslobođenje potvrdila Azra Bavčić, portparol Tužilaštva.

 

Bavčić je pojasnila da se Krši na teret stavlja krivično djelo oduzimanje djeteta i spolni odnos sa djetetom na naročito ponižavajući način, dok se Zunđi na teret stavlja krivično djelo pomoć pri oduzimanju djeteta.

 

Kršo se i dalje nalazi u pritvoru, dok je Zunđa nedavno pušten da se brani sa slobode. Njihovo hapšenje je uslijedilo nakon što je majka 12-godišnje djevojčice prijavila njen nestanak a za sve je optužila upravo Kršu.

 

Djevojčica se kao nestala vodila šest dana. Njena majka Emira Basić je prijavila nestanak 17. novembra 2017. godine. Tvrdila je da je djevojčicu oteo muškarac koji je, kako je kazala, od ranije dobro poznat policiji po brojnim krivičnim djelima i koji je želio da mu 12-godišnjakinja bude druga žena.

 

Inače, Kršo je od ranije poznat policiji zbog uznemiravanju stanovništva u lokalnoj džamiji na Breki, ali i zbog dovođenja u vezu sa terorističkim aktivnostima.

 

Prošle godine uhapšen je u Bugarskoj, potom preko Srbije izručen bh. vlastima. Godinu prije, u džamiju je s još dvije osobe ušao noseći majicu tzv. Islamske države. Uhapšen je i u aprilu 2015. zbog sumnje da je učestvovao u aktivnostima koje se mogu dovesti u vezu s terorizmom. Navodno je kratko boravio u Siriji.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook