Prvi radni dan nakon što je napustio KCUS

Dr. Gavrankapetanović dobio novi posao, ali sad mu prijete skidanjem s liste ispitivača za specijalističke ispite?!

Hronika29.01.18, 08:09h

Dr. Gavrankapetanović dobio novi posao, ali sad mu prijete skidanjem s liste ispitivača za specijalističke ispite?!
Istovremeno, saznajemo iz nepotvrđenih izvora da poznatom ortopedu prijeti izbacivanje s liste ispitivača za specijalističke i subspecijalističke ispite

 

Nakon što je otišao s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović danas počinje raditi u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”. Istovremeno saznaje Oslobođenje, prema nepotvrđenim izvorima, da doktoru Gavrankapetanoviću prijeti i to da bude skinut s liste ispitivača za specijalističke i subspecijalističke ispite federalnog Ministarstva zdravstva.

 

U Ministarstvu je za Oslobođenje samo rečeno da u odjel za javnost nije došla nikakva informacija o promjeni aktuelne liste, koja je postavljena 4. aprila 2017. godine.

 

Tu listu je, na osnovu Zakona o zdravstvenoj zaštiti i odgovarajućem pravilniku, utvrdio federalni ministar zdravstva dr. Vjekoslav Mandić, a odnosi se na ispitivače za specijalističke i subspecijalističke ispite doktora medicine, doktora stomatologije, magistara farmacije i inženjera medicinske biokemije, po granama specijalizacija i subspecijalizacija.

 

Na listi ortopeda se nalaze: prof. dr. sci Zdenko Ostojić, prof. dr Ismet Gavrankapetanović, prof. dr Adnana Talić Tanović, prof. dr. Mirza Biščević, doc. dr. Sahmir Šadić, doc. dr. Svemir Čustović, doc. dr. Jerko Prlić, doc. dr. Đemil Omerović, doc. dr. Mirsad Fazlić, dr. sc. Safet Agović, prim. dr. Damir Jugo, prim. dr. Tarik Kapidžić, prim. dr. Ademir Kušljugić, prim. dr. Muris Tanović, prim. dr. Hajrudin Kačar, Emir Arnautalić, dr. med, Zlatko Habul, dr. med, prim. dr. Dubravka Bosankić i prim. dr. Tomislav Novak.

 

Prijedlog za promjenu liste, odnosno skidanje nekog od kandidata, kako su istakli iz Ministarstva, može dati jedan od kliničkih centara, odnosno neka od zdravstvenih ustanova ili zdravstvenih fakulteta u BiH.

 

U Ministarstvu zdravstva FBiH, u petak, nije bilo osobe koja se bavi ovom problematikom, te nismo mogli dobiti definitivnu potvrdu ili demanti tvrdnje izvora lista Oslobođenje.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook