Prestižni magazin objavio tradicionalni spisak

Prvi Bosanac uvršten na Forbesovu listu mladih lidera: Jasminko Halilović napravio vrhunski proizvod!

Biznis Klub22.01.18, 11:22h

Prvi Bosanac uvršten na Forbesovu listu mladih lidera: Jasminko Halilović napravio vrhunski proizvod!
Priznanje se daje u 10 kategorija, a Halilović je odabran u kategoriji "Pravo i politika". Ranijih godina, iz regiona ovo priznanje su dobili srbijanski teniser Novak Đoković i hrvatski poduzetnik Mate Rimac



Prestižni magazin Forbes objavio je svoju tradicionalnu listu mladih lidera "30 ispod 30", a ove godine na listi se prvi put našao i jedan Bosanac  – osnivač Muzeja ratnog djetinjstva Jasminko Halilović.

 

Nakon Muzejske nagrade Vijeća Evrope u decembru, to je drugo veliko internacionalno priznanje za Muzej ratnog djetinjstva u kratkom vremenu, saopćeno je iz tog Muzeja.

 

Forbesov izbor odaje priznanje najuspješnijim mladim poduzetnicima i liderima. Priznanje se daje u 10 kategorija, a Halilović je odabran u kategoriji "Pravo i politika". Ranijih godina, iz regiona ovo priznanje su dobili srbijanski teniser Novak Đoković i hrvatski poduzetnik Mate Rimac.

 

- Čast mi je što me je Forbes uvrstio na njihovu listu mladih lidera, "30 ispod 30". Dao sam doslovno sve što sam mogao da Muzej ratnog djetinjstva bude vrhunski proizvod, i zadovoljstvo je da je moj rad prepoznat čak i na ovom nivou. Posebna mi je čast što sam prvi Bosanac ikad na Forbesovoj listi. Uvijek sam se pitao da li je uopće moguće biti globalno konkurentan u bilo čemu iz male zemlje u razvoju, a ovo Forbesovo priznanje mi vraća nadu da jeste - rekao je Halilović, navodi se u saopćenju.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook