video/ pozivali i građane na nerede

Ovako je vođa 'Srbske časti' prošle godine napao novinare u Nišu: 'Uspjeli smo da istjeramo gamad...'

Hronika20.01.18, 17:28h

Ovako je vođa 'Srbske časti' prošle godine napao novinare u Nišu: 'Uspjeli smo da istjeramo gamad...'
Na snimcima incidenta vidi se B.S. koji sa još nekim mladićima stoji ispred Medija centra u Nišu, vidno izdvojen iz mase izgrednika, kako nadgleda situaciju

 

Jedan od čelnika organizacije "Srbska čast" B.S. iz Niša, o kojem su mediji izvjestili da navodno učestvuje u formiranju paravojske u Republici Srpskoj, bio je jedan od učesnika-predvodnika grupe mladića i djevojaka koji su ljetos napadali ekipu Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) u Nišu- piše N1.

 

Ti incidenti su organizovani ispred i u Medija centru u Nišu, 22. juna 2017. godine, kada su, uz prijetnje, uvrede i bacanje kamenica, spriječili projekciju dokumentarnog filma "Albanke su naše sestre", koji je nastao u produkciji NDNV-a, BIRN-a Kosovo i Foruma ZFD, piše danas Vojvodjanski istraživačko - analitički centar (VOICE).

 

Na snimcima incidenta vidi se B.S. koji sa još nekim mladićima stoji ispred Medija centra u Nišu, vidno izdvojen iz mase izgrednika, kako nadgleda situaciju.

 

Organizacija "Srbska čast" i sam B.S. hvalili su se nakon incidenata na Facebooku da su pozivali građane da im se tog dana pridruže u izazivanju nereda, a kasnije i da su uspjeli da "gamad isteraju iz Niša".

 

Ostatak teksta pročitajte i video gledajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook