IZ CRNOG BILTENA GLAVNOG GRADA

Mladići iz Sarajeva potukli se sa policijom: Napali muškarca, a kada su stigli pripadnici MUP-a, nastao je haos!

Hronika20.01.18, 11:24h

Mladići iz Sarajeva potukli se sa policijom: Napali muškarca, a kada su stigli pripadnici MUP-a, nastao je haos!
Isti su navedenog dana u 15, 10 sati, u tramvaju i na tramvajskom stajalištu “RTV Dom”, bez ikakvog povoda i razloga fizički napali Č.M., rođen 1971. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Nakon zaprimljene dojave, odmah su na lice mjesta upućeni policijski službenici Četvrte policijske uprave koji su fizički napadnuti od strane Š.S. i S.M

 

 

Policija u Sarajevu uhapsila je dvojicu mladića zbog sumnje da su nanijeli tjelesne povrede službenoj osobi prilikom vršenja poslova sigurnosti.


Slučaj se dogodio prije dva dana, a u izvještaju MUP-a KS se navodi: 


U 18,30 sati, policijski službenici IV PU lišili su slobode Š.S., rođen 1986.godine u Sarajevu, i S.M., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 359., 362. i 173. KZ F BiH (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, Nasilničko ponašanje i Lakša tjelesna povreda). 


Isti su navedenog dana u 15, 10 sati, u tramvaju  i na tramvajskom stajalištu “RTV Dom”, bez ikakvog povoda i razloga fizički napali Č.M., rođen 1971. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Nakon zaprimljene dojave, odmah su na lice mjesta upućeni  policijski službenici Četvrte policijske uprave koji su fizički napadnuti od strane Š.S. i S.M.


Nakon što su stavljeni pod kontrolu, isti su lišeni slobode, a kod lica S.M. pronađen je i oduzet jedan sklapel. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Š.S. i S.M. su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 


Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook