FOTO/ DAH ORIJENTA I OTMJENE ARISTOKRATIJE

Bojana Gregorić ponovo u našem gradu: Nakon što je kupila hotel u Sarajevu, evo kako ga je preuredila...

Mediji16.01.18, 22:43h

Bojana Gregorić ponovo u našem gradu: Nakon što je kupila hotel u Sarajevu, evo kako ga je preuredila...
Sve podsjeća na rafiniranu dekoraciju "Orient Expressa", čuvenog voza kojim je dvadesetih godina prošlog vijeka sa mnogo stila putovala otmjena aristokratija, uživajući u njegovom luksuzu, bogatstvu i komforu

 

 

Dah orijenta usklađen sa sofisticiranom aristokratijom, brižljivo odabrani komadi namještaja, umirujuće pastelne boje i mnogo savršenih detalja... Ukratko, to je najjednostavniji opis enterijera koji je preuredila nova gazdarica, načinivši od ruiniranog i propalog sarajevskog hotela mjesto profinjenog ugođaja i otmjene elegancije.


Tu je jednostavna i skladna recepcija upotpunjena elementima antike i starog namještaja, prostrana i nekonvencionalna trpezarija, te sobe i apartmani u kombinaciji romantičnog orijenta i modernog stila.


Sve podsjeća na rafiniranu dekoraciju "Orient Expressa", čuvenog voza kojim je dvadesetih godina prošlog vijeka sa mnogo stila putovala otmjena aristokratija, uživajući u njegovom luksuzu, bogatstvu i komforu. 

 

orient-express-studio-7


A kako i ne bi, kada je načinjen po mjeri nove gazdarice koju kroz lik energične Ornele tumači hrvatska i regionalna zvijezda Bojana Gregorić Vejzović, jedna od glavnih junakinja nove bh. televizijske serije "Dobrodošli u Orinet Express"... Pogledajte fotogaleriju!


Naravno, ovdje nije riječ ni o vozu, ni o stvarnom hotelu, već o scenografiji u Studiju 2  u Vogošći, gdje je danas počelo snimanje novih epizoda i prvog ciklusa ovog domaćeg serijala. U opremanju scenografije, koju potpisuje Maja Cerić, između ostalog korišten je namještaj renomiranog salona "Casa Bianca" (SCC) i Antik Shopa u Sarajevu. 


"Dobrodošli u Orient Express", nakon uspjeha prvih pilot epizoda i odličnih reakcija tv gledalaca, realizuje ekipa okupljena oko DEPO produkcije, predvođena jednim od najuspješnijih kreativnih producenta u BiH u posljednjih 20 godina Jasminom Durakovićem, ali i mladim bh. rediteljem Emirom Kapetanovićem


Emitovanje serijala počinje narednog mjeseca na TV1, kao i na digitalnoj platformi DEPO Zona.         


Glavni akteri serije su najpopularniji glumci u BiH (Mirvad Kurić, Emir Hadžihafizbegović, Vanesa Glođo, Saša Petrović, Haris Burina, Tatjana Šojić, Zana Marjanović, Edhem Husić, Semir Krivić, Mirsad Tuka, Slaven Knezović, Robert Krajinović) te glumci  iz Hrvatske i Srbije, Bojana Gregorić, Ivo Gregurević, Maja Šipovac i Mina Manojlović Vodušek. Tu su i mlade bh. glumačke snage Armin Omerović, Maja Zećo, Rijad Gvozden, Andrea Aković, Nedim Malkočević, Staša Dukić, Nerman Mahmutović, te mladi glumci iz regiona, ali i specijalni gosti.


U prvoj sezoni među njima su poznati bh. operski pjevač Ivica Šarić, frontmen kultnog rock benda Zabranjeno pušenje Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, legenda narodne muzike Halid Bešlić, koji je zajedno sa Draženom Žerićem otpjevao i naslovnu numeru serijala, te brojna druga iznenađenja.  


Serija „Dobrodošli u Orient Express“ se na humorističan način bavi svakodnevnicom u Sarajevu i BiH, a događa se u jednom ovdašnjem hotelu koji pokušava da nađe svoju priču u tranizcijskom novom vremenu.. Žanrovski gledano, to je klasični humoristički sitcom sa specifiičnim bosanskim humorom i ovdašnjim sarajevskim junacima.


Serija nastaje po ideji i konceptu Jasmina Durakovića, a autor scenarija je Dževad Hadžić. Direktor fotografije je poznati i nagrađivani bh. snimatelj Šahin Šišić, kostimografiju Belma Žiško, dok produkciju čitavog projekta vode Amira Kudumović-Gorgulu i Angelina Albijanić-Duraković.

 
Partneri serije su domaće kompanije Sarajevska pivara, Ekoline Kovan iz Gračanice i Klas d.d. Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook