Nakon presude za zloupotrebu položaja

Lijanović: Presuda je nepravomoćna, neće me zaustaviti da se kandidujem za člana Predsjedništva BiH!

Hronika16.01.18, 15:59h

Lijanović: Presuda je nepravomoćna, neće me zaustaviti da se kandidujem za člana Predsjedništva BiH!
Dodao je kako je presuda "pokušaj njegovog zaustavljanja u pobjedi na narednim Općim izborima za člana Predsjedništva BiH", istakavši da je nešto slično učinjeno i ranije

 

Ovu presudu doživljavam kao pokušaj presude svim poljoprivrednicima i onima koji traže posao u ovoj zemlji, stoji danas u saopštenju Jerka Ivankovića Lijanovića.

 

Vijeće Kantonalnog suda Tuzla u utorak je osudilo Jerka Ivankovića Lijanovića na devet godina zatvora. Lijanović je, zajedno sa Stipom Šakićem, osuđen za krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlaštenja, a vezano za nezakonitosti prilikom dodjele podsticaja poljoprivrednicima na području TK i FBiH u periodu od 2011. do kraja 2014. godine.

 

Lijanović je u saopštenju naveo da mu je "žao što je Sudsko vijeće izvelo zaključak pred Sudom u Tuzli na osnovu neistina i lažnih svjedočenja koja su plaćana po 50.000 KM i više o čemu postoje dokazi".

 

"U mom dosadašnjem radu nema krivičnih djela. Ovu presudu doživljavam kao pokušaj presude svim poljoprivrednicima i onima koji traže posao u ovoj zemlji jer se pokušava osuditi moje povećanje poticaja i uvođenje novih poticaja tokom mog mandata kao ministra u Vladi FBiH. Pokušava se osuditi svaki pozitivan trend koji sam uveo i kojim sam poboljšao stanje u poljoprivredi u tom periodu. Očito ćemo istinu i pravdu morati tražiti, ako bude potrebno i od Suda u Strazburu", poručuje Lijanović.

 

Dodao je kako je presuda "pokušaj njegovog zaustavljanja u pobjedi na narednim Općim izborima za člana Predsjedništva BiH", istakavši da je nešto slično učinjeno i ranije. "Mojim hapšenjem samo dva dana prije početka predizborne kampanje zaustavljena je pobjeda Narodne stranke Radom za boljitak 2014. godine", kazao je Lijanović.

 

U zaključku saopštenja Lijanović je naveo kako je ova "presuda nepravomoćna" i da ga neće zaustaviti da "pravdu istjera do kraja" i da se kandiduje na narednim Općim izborima za člana Predsjedništva BiH, te da se sa "svim stanovnicima izbori za prijeko potrebne promjene koje su neophodne u BiH". 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook