Nebojša Vukanović/ Njegoš se prevrće u grobu

Raskrinkani Dodikovi batinaši: Kako su pripadnici 'Srbske časti' od uličara i prijestupnika napredovali do VIP ličnosti


16.01.18, 08:20h

 

nebojsavukanovic.info

 

Hercegovci mogu biti ponosni jer je i njihov ugledni poslanik Srđan Milović dio „srpske časti“ i ponosa. Milović je nadaleko sinonim za čast i poštenje, pa je logično što se u Vladi Republike Srpske fotografisao sa Bojanom Stojkovićem i ostalim zaštitnicima vaskolikog napaćenog srpstva. Lider časnih Srba Stojković ponosno je objavio svoju fotografiju iz Administrativnog sjedišta Vlade u Banjaluci, a pored Milovića sa njim su još „veteran“ Vukotić, Bilbija, stari udbaš Radovan Grajić i plejada bezbjednosno-interesantnih lica.

 

bojan-stojkovic-srbska-cast

 

Srđan Milović je smijenjen sa funkcije direktora RiTE Gacko nakon što je napravio 150 miliona maraka duga i doveo preduzeće do stečaja, a pljačkom desetina miliona maraka svakako je zaslužio da se nađe među odabranim. Vrlo je moguće da je dio opljačkanih novaca iz Terme pored Dodikovih sinekura iz „Časti otadžbine“ prebačen i „Srpskoj časti“. Da se samo dignu kralj Petar, vojvoda Mišić, Šturm i Petar Bojović, koji nikad nisu govorili o sebi, svom velikom herojstvu, časti i zaslugama, pa da vide ko im danas predstavlja „srpsku čast i otadžbinu“! Vjerujem da se oni i Njegoš prevrću u grobu ako vide kako danas napaćeno srpstvo „brani“ i „čuva“ pokretni ikonostas i tetovirane monografije kosovskog boja sa fantomkama na glavama.

 

srbska-cast

 

srbska-cast

 

Napredovanje od maskiranih prestupnika i uličara do uglednih VIP ličnosti i zvanica u Vladi i Narodnoj skupštini Republike Srpske, svakako je veliki uspon za Stojkovića i ostale nabildovane likove, ali je to veliko potonuće za Republiku Srpsku i njene institucije. O obrazovanju i intelektualnim dostignućima čelnika „srpske časti“ najbolje govori fotografija koju je „lider“ postavio na društvenim mrežama, na kojoj stoji pored table na ulasku u mjesto Potočani kod Prnjavora, misleći da se radi o Potočarima pored Srebrenice.

 

potocani-srbska-cast

 

Veliki časni Srbin koji ovako dobro poznaje nacionalnu geografiju i istoriju, i još se svojom sramotom javno ponosi, sigurno će biti vjeran i odan vojnik Partije po volji svojih nalogodavaca, pa nije čudno što mu Dodik, Ćeranić i Stevandić ukazuju velike počasti. Andrić je davno u Prokletoj avliji napisao da su neograničene mogućnosti ograničenog čovjeka!

 

srbska-cast

 

Od Stevandića i Ćeranića do Grajića i Ubiparipa, Dodik se okružio starim udbašima, pa su sasvim prirodni militari izleti, podmetanja, gebelsova propaganda, zastrašivanje i prljave metode obračuna sa političkim neistomišljenicima. Sa ovakvom vlašću i čašću ne treba ništa da nas iznenadi, samo je pitanje gdje je dno, i kad ćemo ga napokon više dotaći, jer vijekovima niko ovako grubo i javno nije sramotio srpski narod, njegovu prošlost, tradiciju i institucije.

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.
Molimo čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. DEPO Portal zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.

 

(nebojsavukanovic.info, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook