Danas u Istočnom Sarajevu

Traže se odgovori na sedam pitanja iz Upitnika EK: Kolike su šanse da će se Zvizdić, Cvijanović i Novalić dogovoriti?

Front16.01.18, 07:59h

Traže se odgovori na sedam pitanja iz Upitnika EK: Kolike su šanse da će se Zvizdić, Cvijanović i Novalić dogovoriti?
Mislim da su još dva ili tri pitanja ostala problematična i zato ćemo razgovarati, nadam se u prilično normalnoj atmosferi, rekla je Cvijanović

 

U Istočnom Sarajevu danas će biti održan sastanak predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i ministra finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevande sa entitetskim premijerima i ministrima finansija o utvrđivanju prijedloga teksta odgovora na preostalih sedam pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

 

Premijerka entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović izjavila je da je umjereni optimista kada je riječ o sastanku u vezi sa utvrđivanjem odgovora na Upitnik Evropske komisije i istakla da očekuje da će određena pitanja biti razjašnjena.

 

"Mislim da su još dva ili tri pitanja ostala problematična i zato ćemo razgovarati, nadam se u prilično normalnoj atmosferi, kako bismo našli odgovarajuće formulacije koje mogu poslužiti kao odgovori, a da, naravno, pri tome budu zastupljeni stavovi i jednih i drugih", rekla je Cvijanović.

 

Razgovorima će prisustvovati i premijer FBiH Fadil Novalić, ministri finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i Federacije BiH Jelka Milićević.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook