Nova eksplozivna knjiga o prvoj dami Francuske

Kad je zavela 15-godišnjeg Emmanuela, on je sve lascivne detalje o njihovoj vezi opisao u priči

Lifestyle14.01.18, 12:11h

Kad je zavela 15-godišnjeg Emmanuela, on je sve lascivne detalje o njihovoj vezi opisao u priči
Emmanuel Macron, koji je prošli mjesec navršio 40 godina, u Brigitte se zaljubio kao petnaestogodišnjak za vrijeme dramskih vježbi

 

U biografiji o francuskoj prvoj dami Brigitte Macron koju je priredila novinarka časopisa Closer, Maelle Brun, među ostalim se otkriva da je njen suprug Emmanuel u vrijeme dok je bio tinejdžer, a ona njegova profesorica i istodobno supruga francuskog bankara, napisao 'pikantnu' priču nadahnutu njihovom romansom.

 

Emmanuel Macron, koji je prošli mjesec navršio 40 godina, u Brigitte se zaljubio kao petnaestogodišnjak za vrijeme dramskih vježbi u srednjoj školi u Amiensu, ne obazirući se na protivljenje svojih roditelja koji vezu sa ženom od njega starijom 24 godine nisu odobravali.

 

emmanuel-macron-i-brigitte-trogneux

 

Autorica biografije prikupila je pedesetak priča različitih ljudi koji su poznavali ili poznaju Brigitte, nastojeći je prikazati iz više aspekata. Iz knjige se doznaje i kakav je njen muzički ukus te da sluša razne muzičke žanrove.

 

Knjiga pod nazivom "Brigitte Macron, oslobođena žena" bit će predstavljena 17. januara u izdanju kuće L'Archipel.

 

"Emmanuelova priča koja se spominje u biografiji odvažno je djelo s pomalo prljavim detaljima. Naravno, imena nisu ista, no čini mi se da je on jednostavno morao izraziti ono što je tada osjećao", kazala je neimenovana komšinica porodice iz Macronova rodnog Amiensa za časopis Closer.

 

"Nije riječ o autoriziranoj biografiji", rekla je autorica Brun, dodavši da prva dama nije direktno povezana s njenim projektom, već je uputila pitanja njenom kabinetu te dobila odgovore na temelju kojih je biografija nastala.

 

"Kopija je, naravno, poslana kabinetu Brigitte Macron", rekla je autorica djela, dodavši da Brigitte nije sačuvala kopiju priče sadašnjega supruga.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook