VIDEO/ Stiglo obećanje iz menadžmenta i ministarstva

Sarajevo dobija najmodernije studentske domove: Imat će ambulantu, zubara, brzi internet, TV u svakoj sobi...

Hronika12.01.18, 12:43h

Sarajevo dobija najmodernije studentske domove: Imat će ambulantu, zubara, brzi internet, TV u svakoj sobi...
Uz drugi paviljon na Bjelavama koji je napravila Vlada Kantona Sarajevo i ostale zgrade ćemo renovirati, da bismo odgovorili svim potrebama naših studenata, ali i da možemo primiti strane, rekao je Curić

 

U sarajevskim studentskim domovima u Nedžarićima i na Bjelavama bit će organizirana ambulanta, a uprava Javne ustanove Studentski centar Sarajevo najavljuje nova unapređenja.

 

Direktor Studentskog centra Tarik Curić na konferenciji za medije je kazao da je novi menadžment ove ustanove u protekloj godini napravio nekoliko pozitivnih koraka, među njima ambulante u sklopu studentskih naselja, u kojima će biti i stomatološke ordinacije, nove studentske kafe klubove te brzi internet i televizore u svim sobama.

 

studentiski-centar-1201-markica

 

- Uz drugi paviljon na Bjelavama koji je napravila Vlada Kantona Sarajevo i ostale zgrade ćemo renovirati, da bismo odgovorili svim potrebama naših studenata, ali i da možemo primiti strane - rekao je Curić.

 

Poručio je da će napraviti najmodernije studentske domove i riješiti dugovanja, te da će firma početi pozitivno poslovati.

 

Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Zilha Ademaj izrazila je zadovoljstvo da će studenti dobiti, u sklopu studentskih naselja, ambulante porodične medicine, naglašavajući da se u protekloj godini intenzivno radi na poboljšanju prava studenata.

 

- Moja želja je bila da studenti dobiju zdravstvenu zaštitu, naročito oni iz drugih kantona. Odlučili smo da organiziramo po jednu ambulantu, koje će imati ambulante poridične medicine u dvije smjene, kao i stomatološke ordinacije - rekla je Ademaj.

 

Najavila je da će ambulante biti opremljene savremenom opremom, a da će studenti imati blagovremenu zdravstvenu zaštitu.

 

 

(FENA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook