FOTO/ Bh. novinar čeka još jednu veliku operaciju

Mimo Šahinpašić stigao u Francusku, vjeruje u pobjedu: Počele pripreme za retransplantaciju!

Hronika12.01.18, 11:28h

Mimo Šahinpašić stigao u Francusku, vjeruje u pobjedu: Počele pripreme za retransplantaciju!
Nakon transplantacije koja je obavljena prije skoro 17 godina, Mimi je nedavno iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega

 

Bh. novinar Mimo Šahinpašić stigao je u francuski Grenoble gdje su na Univerzitetsko-kliničkom centru počeli tretmani deimunizacije koji su potrebni kako bi Mimo mogao biti retransplantiran.

 

Kako navode iz Otvorene mreže, sve medicinske kao i administrativne obrade Mime, kao i njegovog donora, završene su i ostaje da Mimo hrabro izdrži pomenute medicinske tretmane koji su nužni kako bi se riješio problem antitijela od prethodne transplantacije.

 

mimo-sahinpasic

Foto: Facebook

 

"Od dinamike i rezultata deimunizacije ovisiće i datum transplantacije za koji se očekuje da bi mogao da bude vrlo brzo", rekao je prof. Lionel Rostaing, šef francuskog tima.

 

Mimo je u Grenoble stigao u pratnji koordinatora Otvorene mreže koji će biti uz njega tokom liječenja u Francuskoj.

 

"Mimo se osjeća dobro i vjeruje u pobjedu", napisao je Almir Čehajić Batko na svom Facebooku.

 

Podsjetimo, nakon transplantacije koja je obavljena prije skoro 17 godina, Mimi je nedavno iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega. Počela je akcija prikupljanja pomoći u kojoj su učestvovali mnogi građani, ustanove, udruženja i poznate ličnosti.

 

Mimo je u septembru prošle godine boravio u Grenobleu gdje je obavljao potrebne prirpeme za predstojeću retransplantaciju.

 

 

(Oslobodjenje.ba, DE


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook