Kontroverzni muzičar povodom 9. januara

Bora Đorđević otkrio ko je dao ime Republici Srpskoj: 'Važno je da se Srbija spoji s RS'

Hronika11.01.18, 12:03h

Bora Đorđević otkrio ko je dao ime Republici Srpskoj: 'Važno je da se Srbija spoji s RS'
On je povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, podsjetio na ljude koji nisu više živi, a koji su, kako kaže, mnogo značajni za Republiku Srpsku

 

Muzičar i pjesnik Borislav Bora Đorđević izjavio je da je "važno da Republika Srpska opstane i da se spoji sa Srbijom", javlja Srna.

 

"Mnogo je važno da Republika Srpska opstane, pa i da se spoji sa maticom Srbijom. Iskreno se nadam tome", rekao je Đorđević Srni.

 

On je povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, podsjetio na ljude koji nisu više živi, a koji su, kako kaže, mnogo značajni za Republiku Srpsku, a riječ je o glumcu Danilu Lazoviću, koji je dao ime Republici Srpskoj i piscu i slikaru Momi Kaporu, koji je bio senator Republike Srpske.

 

"Ne znam koliko to ljudi znaju, ali kada se raspravljalo o tome kako će se zvati buduća država, Danilo Lazović je predložio da se zove Srpska", rekao je Đorđević.

 

On kaže da je lično poznaje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i da veoma poštuje njegove humanitarne akcije, kao i ono što je uradio za infrastrukturu Republike Srpske.

 

Đorđević navodi i da je proslavljeni režiser Emir Kusturica "uradio mnogo veliku stvar sagradivši u Republici Srpskoj Andrićgrad, a u Srbiji Drvengrad".

 

"Tamo je veliko zadovoljstvo svirati", rekao je Đorđević, poručivši da protivnici Andrićgrada nemaju pravo, jer Kusturica to neće odnijeti sa sobom u grob, već to ostaje zauvijek Republici Srpskoj.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook