VIDEO/ Rijetki intervju Marije Milošević

Kćerka Slobodana Miloševića: Ogorčena sam na Srbiju... Smatram da niko od nas, živ ili mrtav, ne treba biti tu!

Hronika10.01.18, 11:53h

Kćerka Slobodana Miloševića: Ogorčena sam na Srbiju... Smatram da niko od nas, živ ili mrtav, ne treba biti tu!
U jednom od rijetkih intervjua koji je dala Marija Milošević, kći Slobodana Miloševića, je otkrila šta se događalo one noći kada su došli u vilu Mir uhapsiti Miloševića, zbog čega se učlanila u SRS i bi li se ikada vratila u Beograd

 

- Meni su to bile dvije noći...To je bio petak, petak na subotu, subota, subota na nedjelju i u nedjelju ujutro je otišao. Otišao je, jer su mu rekli ako ne ode s njima u zatvor da će pobiti sve ljude koji u u kući. A u kući je bilo 30 i nešto ljudi. Tu su bili mamini i tatini prijatelji, bili su i moji prijatelji... Marko nije bio tu... srećom da nije bilo to kada je bila sva ta pucnjava... Potpuno su razbili tu rezidenciju.... stvarno su nas mogli sve pobiti. Pamtit ću to do kraja života. Gore mi je to nego da sam bila na ratištu - ispričala je Marija Milošević 2007. godine u intervjuu za emisiju "Alter ego".

 

Ispričala je da je skoro svakog dana odlazila u posjet ocu dok je bio u beogradskom zatvoru.

 

- Jedan dan su mu samo u rešetke nataknuli optužnicu Carle del Ponte. A mi smo prije toga dobili jamstva Vojislava  Koštunice, Milana Milutinovića i Zorana Đinđića da neće biti izručen nijednom stranom zatvoru - rekla je Marija Milošević.

 

Ispričala je da se učlanila u SRS istog dana kada su Miloševića odveli u Haag.

 

- Radikali su tada izašli na Trg republike, a socijalisti nisu. Tada sam ih doživljavala kao jedinu partiju koja nije izdajnička. Na članskoj iskaznici mi je upisan 28. juni 2001. - rekla je.

 

Napomenula je i da se tog dana autom odvezla u Crnu Goru.

 

- Istog dana kada su ga oteli i odveli u Haag sjela sam u auto i došla u Crnu Goru. Nakon toga se skoro uopće više nisam vraćala u Srbiju. Lutala sam po Crnoj Gori. Cetinje je najljepši grad u Crnoj Gori po mom mišljenju. Cetinjani su mi dolazili i po starim crnogorskim običajima donijeli bocu rakije kako bi mi poželjeli dobrodošlicu i rekli mi da se mogu osjećati sigurno, iako nisu podržavali politiku mog oca - ispričala je Marija.

 

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

 

 

(Express.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook