Tri leta sedmično

Wizz Air uvodi liniju Tuzla - Beč: Do austrijske prijestolnice za 19,99 eura!

Biznis Klub09.01.18, 13:17h

Wizz Air uvodi liniju Tuzla - Beč: Do austrijske prijestolnice za 19,99 eura!
U odgovoru na pojačanu tražnju i želju za većim brojem povoljnih mogućnosti za putovanja, WIZZ nastavlja da širi svoju mrežu linija iz Bosne i Hercegovine, nudeći u ovoj godini ukupno 15 linija do osam zemalja dostupnih sa dva bosanskohercegovačka aerodroma

 

Wizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u srednjoj i istočnoj Evropi i jedna od najnaprednijih evropskih avio-kompanija danas objavljuje novu liniju iz Tuzle do Beča, popularne evropske destinacije.

 

Nova low-cost linija će biti uspostavljena 27. aprila sa tri nedjeljna leta - ponedjeljkom, srijedom i petkom - što će otvoriti nove mogućnosti za putnike iz Bosne i Hercegovine da otkriju jedan od evropskih glavnih kulturnih centara i to uz povoljne cijene karata već od 19,99 EUR ili 39,99 konvertibilnih maraka .U odgovoru na pojačanu tražnju i želju za većim brojem povoljnih mogućnosti za putovanja, WIZZ nastavlja da širi svoju mrežu linija iz Bosne i Hercegovine, nudeći u ovoj godini ukupno 15 linija do osam zemalja dostupnih sa dva bosanskohercegovačka aerodroma, što će dalje doprinijeti povećanju dolaznih i odlaznih turističkih kretanja i poboljšati poslovne veze između zemalja.

 

”Kao domaća aviokompanija na tuzlanskom aerodromu, Wizz Air uvijek traži mogućnosti za razvoj svoje mreže linija udruženo sa pružanjem izvanredne usluge tokom leta još većem broju putnika. Danas objavljujemo dugo očekivan liniju od Beča do Tuzle, sa početkom od 27. aprila 2018. godine, što će predstavljati odličnu destinaciju za odmor za naše putnike. Naša prijateljska i posvećena posada se raduje što će moći da dočeka nove putnike na našim letovima koje obavljamo avionima koji su među najmlađima u Evropi", izjavila je Sorina Ratz, glasnogovornica Wizz Aira.


Rifat Karasalihović, generalni direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli kaže da je menadžment Međunarodnog aerodroma u Tuzli pozitivno prihvatio vijest o uspostavljanju linije Tuzla - Beč: "To je i bio jedan od naših glavnih ciljeva od osnivanja aerodroma u 1998. godini. Potencijalni putnici će sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli imati mogućnost da posjete još jedan uzbudljiv evropski grad."

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook