Strašan propust popularnog brenda

DM povlači Babylove kašice za bebe, pronađeni ostaci SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE!

Hronika09.01.18, 12:26h

DM povlači Babylove kašice za bebe, pronađeni ostaci SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE!
Povećani unos hlora u jednom danu kod čovjeka može ograničiti sposobnost provođenja kisika u krvi te izazvati smetnje kod procesa provođenja joda u organizmu

 

DM drogerie markt obavještava javnost kako je iz predostrožnosti povučen proizvod Babylove jagoda i malina sa jabukom 190 g, za djecu stariju od četiri mjeseca, s rokom trajanja 5.7.2019. 

 

Razlog povlačenja: Prilikom kontrole proizvoda u jednoj staklenki pronađeni su ostaci sredstva za čišćenje koje sadrži hlor. Stoga je odlučeno da se proizvod povlači iz prodaje, s obzirom na to da se ne može isključiti pretpostavka, da se i u ostalim staklenkama proizvoda navedenog roka trajanja nalaze povećane vrijednosti hlora. 

 

babylove-kasica

 

Ostaci hlora mogu se pronaći u proizvodima kao posljedica upotrebe hlorisane vode prilikom obrade namirnica odnosno prilikom dezinfekcije uređaja za obradu namirnica. Povećani unos hlora u jednom danu kod čovjeka može ograničiti sposobnost provođenja kisika u krvi te izazvati smetnje kod procesa provođenja joda u organizmu. 

 

Mole se kupci da provjere jesu li kupili babylove jagoda i malina sa jabukom 190 g, za djecu stariju od 4 mjeseca, s rokom trajanja 5.7.2019. Kupci koji su u posjedu navedenog proizvoda mole se da prestanu s njegovom upotrebom te da proizvod vrate u bilo koju dm prodavnicu za što će dobiti povrat novca u punom iznosu redovne cijene proizvoda. 

 

„Budući da nam je važno zdravlje naših kupaca, postavljamo visoke kriterije kada je riječ o kvalitetu i sigurnosti naših proizvoda te smo navedeni proizvod povukli iz prodaje“, poručili su iz dm-a.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook