Vremenska prognoza

Sljedeće sedmice u BiH se očekuje natprosječno toplo vrijeme, temperature do...

Hronika07.01.18, 12:59h

Sljedeće sedmice u BiH se očekuje natprosječno toplo vrijeme, temperature do...
Oblačno vrijeme sa kišom u Krajini, zapadu i jugozapadu BiH možemo očekivati i u četvrtak. Prema prognozama padavine će u večernjim satima prestati

 

Naredne sedmice u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno i kišno vrijeme sa maksimalnim temperaturama do 16 stepeni celzija.

 

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda u ponedjeljak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa jutarnjim temperaturama do maksimalno devet stepeni celzija i dnevnim do 16 stepeni celzija.


Slično vrijeme možemo očekivati i u srijedu kada će jutarnje temperature iznositi najviše do 12 stepeni celzija, a dnevne do 16 stepeni.

 

Već u srijedu u Krajini, zapadu i jugozapadu BiH doći će do kiše. Jutarnje temperature kretat će se između 3 stepena celzija i maksimalno 12 stepeni na jugu zemlje, a maksimalna dnevna temperatura iznosit će 16 stepeni celzija.

 

Oblačno vrijeme sa kišom u Krajini, zapadu i jugozapadu BiH možemo očekivati i u četvrtak. Prema prognozama padavine će u večernjim satima prestati. Jutarnje temperature bit će od 3 do 8, na jugu od 7 do 12 stepeni celzija, a dnevne od 4 do 10, odnosno na jugu od 9 do 13 stepeni celzija.

 

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da će u BiH do kraja sedmice preovladavat natprosječno toplo vrijeme.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook