FOTO/ 25 godina kasnije

Gdje su i šta rade djeca iz kultne serije 'Policajac sa Petlovog brda': Kćerke haraju Hollywoodom, a simpatični sin...

Nedjeljni magazin06.01.18, 20:37h

Gdje su i šta rade djeca iz kultne serije 'Policajac sa Petlovog brda': Kćerke haraju Hollywoodom, a simpatični sin...
Posebno mjesto u kultnoj seriji zauzimala su djeca policajca, kojeg je sjajno utjelovio legendarni Ljubiša Samardžić

 

Dogodovštine Ljubiše Samardžića u ulozi samohranog oca četvoro djece u seriji "Policajac sa Petlovog brda" oduševljavale su publiku kraj malih ekrana, a prva epizoda prikazana je prije 25 godina u februaru.

 

Posebno mjesto zauzimala su djeca policajca, tri djevojčice i jedan dječak, među kojima ima i onih koji se više nikada nisu bavili glumom, a nekima je baš ovaj projekat bio početak velike karijere.

 

Branka Katić (Jasna Simić)

 

branka-katic-ljubisa-samardzic

 

Branka Katić je već ušla u glumačke vode kada su joj ponudili ulogu Jasne. Iako je bila upečatljiva u ovom ostvarenju, iste te godine je snimila film "Mi nismo anđeli" koji je obilježio njenu karijeru.

 

Preselila se u Englesku krajem devedesetih, udata je za britanskog režisera s kojim ima dva sina, a živi i radi na relaciji Los Angeles - London. Čak je dijelila kadar i sa čuvenim Johnnyjem Deppom u filmu "Državni neprijatelj".

 

branka-katic

 

- Johnny Depp je nestvarno talentovan i šarmantan. Bilo je pravo zadovoljstvo glumiti sa njim. Često smo pravili šale na srpskom, koji je on naučio dok je snimao sa Emirom Kusturicom - ispričala je Branka Katić o svojoj saradnji sa poznatim glumcem.

 

Katarina Radivojević (Sonja Simić)

 

katarina-radivojevic-1

 

Glumački debi Katarina je napravila upravo u seriji "Policajac sa Petlovog brda", ali domaća publika će je upamtiti po ulozi Zone Zamfirove u istoimenom filmu.

 

katarina-radivojevic


Danas živi i radi u Los Angelesu, a u Srbiju se vraća povremeno i na poziv reditelja, pa trenutno glumi u popularnoj seriji "Ubice mog oca".

 

Tijana Vukotić (Tanja Simić)

 

tijana-vukotic

 

Tijana Vukotić je jedina kojoj je uloga u seriji bila prva i posljednja u karijeri. Jedno vrijeme je živela u inostranstvu, a radi kao veterinar i ističe da se nije pokajala što nije nastavila glumačku karijeru.

 

tijana-vukotic-1

 

- Naprosto me je život odveo na drugu stranu. Jedno vrijeme sam živjela u inostranstvu, a poslije povratka u Srbiju upisala sam veterinu. Oduvijek sam željela da postanem veterinar - rekla je Tijana u jednom intervjuu.

 

Marko Stojiljković (David Simić)

 

marko-stojiljkovic

 

Marko Stojiljković, najmlađi član glumačke ekipe, igrao je jedinog sina policajca Boška Simića, a Davida je publika prosto obožavala.

 

marko-stojiljkovic-1

 

Nakon prve uloge, Marko je igrao i u epizodi "Orkestar" u "Otvorenim vratima", nakon čega je glumu zauvijek napustio, ali ne i ljubav prema filmu.

 


Danas piše filmske recenzije na svom blogu "Film na dan".

 

(srbijadanas.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook