Aleksandar Vučić u božićnom intervjuu o porodici

Stariji sin je ranije bio izraziti nacionalista... Ipak, moja slaba tačka je kćerka...

Front06.01.18, 15:27h

Stariji sin je ranije bio izraziti nacionalista... Ipak, moja slaba tačka je kćerka...
Što se Danila tiče, on i Vukan imaju jednu zajedničku osobinu, a to je da mnogo više pokazuju emocije nego što ih pokazuje Milica. I to vidite i na licu, priča predsjednik Srbije

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u božićnom razgovoru za Kurir otvoreno je govorio o malo poznatim detaljima iz svog porodičnog života.

 

Kako priznaje, žali što više vremena ne provodi sa djecom...

 

U 2017. dobili ste još jednog nasljednika, sina Vukana. Imate li vremena za djecu?

 

- Stvarno se iskreno kajem što nemam dovoljno vremena za djecu. Ni na koji način ne mogu da ga odvojim. Beskrajno ih volim - i Danila i Milicu i Vukana. Nemam vremena za njih. Evo, juče se Milica sredila, pa ju je tata malo izveo, proveli smo dva sata zajedno.

 

Nevjerovatno je koliko je postala ozbiljna i odgovorna djevojka. To je negdje prošlo pored mene. Od sreće sam skoro zaplakao kad sam vidio koliko je napredovala.

 

Napredovala je u njemačkom jeziku, ruski i engleski već govori perfektno. Hoće i turski da nauči. Kaže mi: "Čini mi se po sluhu da bih mogla da ga brzo savladam." Jezici joj idu perfektno. Engleski govori bolje od mene, ruski joj je kao srpski.

 

Uvijek pričate o Milici?

 

Nekako sam za žensko dijete vezan. Što se Vukana tiče, on je blagorodno i dobro dijete.

 

 Ne plače noću?

 

- Nije dijete koje mnogo plače.

 

Na koga liči?

 

- Bolje bi bilo da ne lični na mene (smijeh). A što se Danila tiče, on i Vukan imaju jednu zajedničku osobinu, a to je da mnogo više pokazuju emocije nego što ih pokazuje Milica. I to vidite i na licu Vukana i kod Danila. Ima cuclu "Crvena zvezda".

 

Da li presvlačite Vukana, jeste li mu promijenili pelene?

 

- Kupao sam ga i brišem ga, ali malo vremena imam. Da vam kažem, kad vidi oca...

 

Ozari se?


- Da. Pokazaću vam slike. Bio je i u Predsjedništvu. Osmijeh od uveta do uveta kad me vidi. Valjda zato što me nedovoljno viđa.

 

 Da li Danilo podržava SNS?

 

- Mislim da da, ranije je bio izraziti nacionalista, a danas mi se čini da mnogo više podržava politiku koju vodi njegov tata. On je dobro dijete, a siguran sam da će biti pošten, odgovoran i ozbiljan čovjek.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!