Izgradnja niza objekata

Opština Centar traži investitore: Otvoren javni poziv za modernizaciju stadiona Koševo

Biznis Klub05.01.18, 11:22h

Opština Centar traži investitore: Otvoren javni poziv za modernizaciju stadiona Koševo
Cilj je da se omogući održavanje velikih međunarodnih takmičenja na ovom stadionu kada je riječ o fudbalu ali i atletici. Projekt podrazumijeva izgradnju natkrivene tribine, stvaranje komfornih uslova za smještaj publike, igrača i medija, dostizanje najviših standarda sigurnosti

 

Opština Centar Sarajevo raspisala je javni međunarodni poziv za odabri partnera za mega-projekat koji podrazumijeva modernizaciji stadiona Koševo i izgradnju niza objekata, poput hotela, šoping centra, velike garaže, te ostalih poslovnih i zabavnih sadržaja, piše BiznisInfo.

 

Opština je pozvala potencijalne investitore da pismom namjere iskažu interes da svojim finansijskim sredstvima realizuju projekat modernizacije kompleksa stadiona Koševo, kako bi on zadovoljio visoke standarde FIFA-e i UEFA-e. 

 

Cilj je da se omogući održavanje velikih međunarodnih takmičenja na ovom stadionu kada je riječ o fudbalu ali i atletici. Projekt podrazumijeva izgradnju natkrivene tribine, stvaranje komfornih uslova za smještaj publike, igrača i medija, dostizanje najviših standarda sigurnosti itd. 

 

Osim toga, opština ima namjeru da se u okviru ovog projekta izgrade i sljedeći objekti: 

 

Hotel

Šoping centar

Višeetažna javna garaža

Uslužni saloni

Servisni objekti

Zabavno-rekreativni objekti i sadržaji za djecu i omladinu

Mogući drugi atraktivni poslovni sadržaji

 

Projekt bi se, prema ideji opštine, realizovao po principu javno-privatnog partnerstva, odnosno koncesije. Investitor bi svojim sredstvima izgradio kompleks, a onda bi ga određeni period koristio kako bi povratio uloženi novac i ostvario profit. 

 

Iz opštine ovim pozivom žele utvrditi da li takav interes investitora postoji. Međunarodni javni poziv otvoren je 120 dana. 

 

(BiznisInfo, DEPO PORTAL/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook