sjednica VIjeća ministara BiH

Usvojena Strategija ruralnog razvoja: Nagovještaj boljih dana za poljoprivredu BiH

Front04.01.18, 15:07h

Usvojena Strategija ruralnog razvoja: Nagovještaj boljih dana za poljoprivredu BiH
To je naš domaći dokument koji će jednim dijelom poslužiti da budemo dio planova, povlačenja sredstava iz predpristupnih fondova. Poslužit će za godišnje budžete na godišnjim nivoima, rađen je uz punu podršku evropskih agencija koje su angažovale eksperte i dali svoj doprinos

 

Danas je u Sarajevu održana sjednica VIjeća ministara BiH, nakon koje su se medijima obratili predjedavajući Denis Zvizdić, ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

 

Kako je saopćeno, na današnjoj sjednici je usvojena Starategija ruralnog razvoja do 2021. godine.

 

"Učinili smo prvi i najvažniji korak. Izražavam lično zadovoljstvo i vjerujem da je ovo nagovještaj boljih dana za poljoprivredu i ruralni sektor BiH. Kao i svaka strategija, ima svoju strukturu. Snimili smo stanje u BiH, po entitetima, distriktu Brčko i svih 10 kantona obzirom da je poljoprivreda u BiH u potpunosti decentralizovana", kazao je Šarović i dodao:

 

"Rađena je po modularnom principu, to znači da se planovi svakog entiteta, kantona posebno prikažu i na kraju izvuče sve ono što je zajedničko".

 

Šarović je dodao da je to domaći dokument.

 

"To je naš domaći dokument koji će jednim dijelom poslužiti da budemo dio planova, povlačenja sredstava iz predpristupnih fondova. Poslužit će za godišnje budžete na godišnjim nivoima, rađen je uz punu podršku evropskih agencija koje su angažovale eksperte i dali svoj doprinos".

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook