pala odluka

Robert Prosinečki je novi selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine

Sport04.01.18, 14:32h

Robert Prosinečki je novi selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine
Odlučeno je to nakon sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koja je održana u hotelu Terme na Ilidži

 

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH danas je na sjednici na Ilidži jednoglasnom odlukom imenovao hrvatskog stručnjaka za nasljednika Mehmeda Baždarevića na klupi bh. reprezentacije.

 

U užem izboru za selektora bio je i bh. trener Amar Osim.

 

Robert Prosinečki imao je impresivnu igračku karijeru i jedan je od najboljih nogometaša s prostora bivše Jugoslavije. Nastupao je za dva najveća španska kluba Real Madrid i Barcelone, a s Crvenom zvezdom je 1991. godine osvojio naslov klupskog prvaka Evrope.

 

Trenersku karijeru započeo je 2006. kada je postao pomoćni trener u reprezentaciji Hrvatske, a 2010. je preuzeo  Crvenu zvezdu s kojom je dvije godine kasnije osvojio Kup Srbije.

 

Vodio je još i turski Kayserispor, a posljednji posao prije preuzima bh. selekcije bio mu je u Azerbejdžan gdje je vodio najbolju selekciju te zemlje.

 

Prve ispite na klupi reprezentacije BiH Prosinečki će imati 28. i 31. januara kada će BiH igrati prijateljske utakmice protiv Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook